Hlavní obsah

Hradec - Příbram 0:1Hradec zahodil penaltu a potřetí v řadě prohrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
48. Tarczal 0 : 1

Zahozená penalta kapitána Fischera a nádherný gól hostujícího Tarczala přispěly ke třetí prohře fotbalistů Hradce Králové v řadě. V 5. kole první ligy Východočeši podlehli doma 0:1 Příbrami, která si připsala třetí venkovní výhru z posledních čtyř utkání.

Článek

Domácí kouč Kotal udělal oproti prohranému utkání na Spartě dvě zásadní změny v sestavě. Do branky se vrátila stabilní jednička Lindr a ze základní jedenáctky vypadl také bývalý reprezentant Fukal. Na lavičce zůstala i nová posila obránce Marek Plašil, někdejší hráč Příbrami a bratr českého reprezentanta a záložníka francouzského Bordeaux Jaroslava Plašila. Zadák se na hřiště dostal až v průběhu druhé části.

Oba celky předváděly fotbal, kterému chyběla kvalita, a tak fanoušci po většinu první půle čekali na šance marně. Až dvě minuty před půlí se do jasné šance dostal domácí záložník Zelený. Jenže místo střely se pokusil o kličku a reprezentační gólman Hruška jej vytlačil z výhodné pozice. Následující Fischerovu hlavičku hostující brankář perfektně chytil.

Druhý poločas začal fotbalovou nádherou v podobě gólu hostujícího středopolaře Tarczala. Hradecký brankář Lindr vyrazil prudkou Koukalovou střelu za šestnáctku a Tarczal z voleje poslal míč o břevno do sítě.

Příbramský záložník má na krásné góly patent, podobně se trefil i ve druhém kole doma proti Žižkovu. Proti Viktorii to byl jeho první gól v lize, radoval se až ve svém osmdesátém osmém duelu v nejvyšší soutěži. Na druhý zásah si pak počkal pouze další tři kola.

Po krátkém šoku z inkasované branky se domácí probrali a snažili se o vyrovnání. Chyběl jim ale důraz a přesnost. To se projevilo při šanci Zeleného, jenž nečekal, že by k němu propadl centr z pravé strany. Především však v 65. minutě, kdy po faulu na Dvořáka kopal Fischer pokutový kop, míč však poslal nad břevno.

Navíc se zaskvěl brankář Hruška, který lapil hlavičku Plašila, tvrdý Janouškův pokus z dálky a nebezpečnou střelu střídajícího Malinského.

FC Hradec Králové - 1. FK Příbram 0:1 (0:0)
Branka: 48. Tarczal. Rozhodčí: Mikel - Mencl, Pospíšil. ŽK: Malinský, Černý - Hejda, Ricka, Wágner, Tarczal. Diváci: 5036.
Hradec: Lindr - Hochmeister (51. Plašil), Chleboun, Pávek - Poděbradský (55. Malinský), Fischer, Janoušek, Zelený - Rezek, Dvořák, Štěpán (75. Černý). Trenér: Kotal.
Příbram: Hruška - Ricka, Hejda, Krejčí, Štochl - Valenta (72. Papšys), Tarczal, Koukal (90. Videgla), T. Pilík - Wágner, Šlapák (86. Mareš). Trenér: Vavruška.

Reklama

Související témata: