Hlavní obsah

Po vynesení trestu Hanáci jen paběrkují, přesto už devítibodové manko smazali

PRAHA

Devět bodů už sice Hanáci v lize získali, přesto se teprve v pátém kole díky remíze na Žižkově dopachtili k nule a opustili v tabulce poslední příčky. Za uplácení střížkovských Bohemians před dvěma lety jim totiž sebrala disciplinární komise devět bodů a oni od vynesení verdiktu jen paběrkují. Před týdnem hráli doma nerozhodně se Slováckem, v neděli si stejný výsledek zopakovali i na Žižkově, kde bylo sice fotbalově lepším týmem, ale na víc než remízu se nezmohli.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Trenér Hanáků Zdeněk Psotka nemyslí, že by se trest na jeho mužstvu ještě projevoval.

Článek

„Celí my. Teprve když dostaneme gól, začneme hrát. A samozřejmě do plných, protože jakmile Pražané otočili skóre, už mysleli jen na bránění,“ zlobil se na sebe i spoluhráče olomoucký Jan Schulmeister, jenž parádní trefou z dvaceti metrů tečovanou navíc domácím obránce Lafrancem přestřelku pod žižkovskou televizní věží načal.

Psotka se zlobil, Pulpit ještě víc

„Ale jen načal. Pak jsme špatně bránili, nechali hrát Kaloda, při standardkách nebyli důslední a důrazní, takže jsme dvakrát inkasovali,“ čertil se ještě víc trenér Zdeněk Psotka, který překvapivě nechal sedět na lavičce mezi náhradníky zkušeného Heinze a mladíky Hořavu s Janotkou s ním.

„V týdnu u nás řádil nějaký virus, který si postupně vyhledal snad všechny hráče,“ zdůvodňoval kouč Hanáků. „Ale hlavně – chtěli jsme hrát trochu jinak než v přechozích zápasech. Víc zezadu a spoléhat na brejky. Jenže když jsme o půli prohrávali, museli jsme se vrátit k našemu fotbalu s postupným útokem,“ dodával a nijak netajil, že nerozhodný výsledek ze hřiště nováčka je mu málo. Oprávněně, neboť jeho tým byl sice fotbalově jasně lepší, jenže po přestávce stačil pouze vyrovnat a dostal tudíž zaplaceno jen bodem.

Trenér Viktorie Žižkov Martin Pulpit vyčítal Súkenníkovi stoprocentní šanci, která mohla rozhodnout.foto: ČTK/Libor Zavoral

„A to měl ještě štěstí, že čtyři minuty před koncem neproměnil náš Súkenník šanci víc než stoprocentní,“ neskrýval i domácí kouč Martin Pulpit, jak byl v ten moment na svého hráče vytočený.

Bod mají, ze dna tabulky už unikli

„Alespoň bod máme, i když jsme přijeli pro tři. A v tabulce už jsme se před Budějovice a Ostravu také dostali,“ připustil trenér Hanáků, že alespoň z poloviny spokojen je, neboť i remíza je za panující konstelace pro Olomouc vlastně ziskem. „Ve skutečné tabulce pravdy tedy určitě, protože venku jsme zase neprohráli,“ pokoušel se odvést pozornost od ligové rovnice s mínusovými body.

„Proti Slovácku v minulém kole se na mančaftu bodový odpočet projevil, protože pohoda scházela a dobře jsme nehráli. Na Žižkově už jsme ale odvahu sebrali a náš výkon byl kvalitní,“ nemyslí si Psotka, že by verdikt Goldova tribunálu měl na hru jeho celku ještě nějaký vliv. Zvláště teď, kdy už devět mínusových bodů jeho svěřenci smazali a ze dna tabulky unikli.

Reklama

Související témata: