Hlavní obsah

Po nezdaru jsme prostě víc chtěli, glosoval sparťanský Hašek lekci uštědřenou Plzni

PLZEŇ

Pro obhájce titulu krutá lekce. Po spanilé jízdě pohárovou Evropou a postupu do Champions League tuplovaně. „Ale zasloužená, protože po neúspěchu v Evropské lize proti rumunské Vaslui naši hráči prostě víc chtěli,“ lakonicky, ale naprosto věrně glosoval šlágr ligového kola, v němž Sparta vyhrála 2:0 v Plzni, letenský kouč Martin Hašek. „Takový zápas v lize ještě neodehrála,“ složil hostům poklonu i plzeňský kouč Pavel Vrba.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Viktoria, jako by naznačovalo gesto sparťanského trenéra Martina Haška.

Článek

Diametrální rozdíl. Cílevědomá, organizovaná, všechny úkoly dokonale plnící Sparta, proti ní plzeňská bezmoc měnící se s přibývajícími minutami v jeden velký zmar. „V pohárech prostě hrajeme jiný fotbal, než k jakému jsme se dostali se Spartou. Gard se vyměnil, ona dala rychlý vedoucí gól, čekala, sbírala balóny po našich nepřesných rozehrávkách a z brejků nás trestala: A my? Za celý zápas jsme se nedostali do jediné šance,“ uznal Vrba, že jeho celek totálně vyhořel.

Trenér Plzně Pavel Vrbafoto: Právo/Petr Hloušek

„Prostě jsme potřebovali odčinit pohárový neúspěch, a proto jsme se dobře připravili a maximálně se na plzeňské střetnutí zkoncentrovali. A hráči nejenže podali zodpovědný výkon, ale dodrželi i určenou taktiku,“ reagoval s klidem a nadhledem jeho sparťanský kolega Martin Hašek.

Na Letné klid byl, je a bude

S úlevou také, to se ví. Výhra v Plzni nechá na vyřazení z Evropské ligy trochu zapomenout, osmibodový náskok na obhájce titulu rozčarování z předčasného odchodu z evropské pohárové scény alespoň zčásti zahladí. Na Letné tak k žádnému zemětřesení nedojde, ba naopak – zavládne klid.

„Ale my přece neděláme fotbal proto, abychom měli klid, ale abychom vyhrávali. A to se nám daří, protože z devíti podzimních zápasů jsme jich osm vyhráli. Jen nepovedený poločas ve Vaslui nás připravil o úspěch, což stále mrzí a mrzet bude,“ nemínil se nechat Hašek výhrou v Plzni chlácholit či nějak konejšit. A to přesto, že před zápasem žádný nůž na krku neměl, ba ani nějaké ultimátum od letenského vedení nedostal.

Fotbalisté Sparty se radují z vítězství nad Plzní.foto: Právo/Petr Hloušek

„Nikdo z vedení, ba ani z majitelů se mnou nehovořil. A s nikým z realizačního týmu rovněž ne. Proto jsem se snažil dělat svou práci dál co nejlépe a připravit po pohárovém neúspěchu mužstvo na Plzeň, aby uspělo. Povedlo se,“ prozrazoval, že od čtvrteční noci a vyřazení s rumunskou Vasluií vládl na Spartě klid.

Vrba uznal: Manko je děsivé

Teď ho osm bodů ještě umocní. Pro mistrovskou Plzeň manko přímo děsivé, které nechtěla dopustit. „Jenže je realitou. A po pěti odehraných kolech k tomu. Ztrácíme strašně moc, a ke všemu na Spartu, která se těžko dohání, když někomu uteče,“ uznával plzeňský trenér Vrba, v jak komplikované situaci se jeho mužstvo zmítá.

„Ale zkoušet to musíme. Loni na podzim jsme měli náskok ještě větší a Sparta ho dovedla stáhnout, takže se o to musíme pokoušet také. Samo sebou že musíme doufat, že také začne klopýtat,“ přál si po lekci, které Pražané jeho týmu dali.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice