Hlavní obsah

Sehráli jsme smolný zápas a druhý gól beru na sebe, pravil liberecký Bičík

LIBEREC

Do Liberce přišel fotbalový gólman David Bičík loni v létě z bratislavského Slovanu a od té doby drží unikátní bilanci. Nastoupil do všech prvoligových zápasů svého týmu a pokaždé odchytal celých devadesát minut, aniž by byl třeba na okamžik střídán. Jeho šňůra obsahuje už pětatřicet startů v řadě. Bičík platí za velkou oporu Severočechů a nic na tom zřejmě nezmění ani uplynulé derby s Teplicemi, které jemu osobně ani Slovanu nevyšlo.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář Liberce David Bičík inkasuje branku.

Článek

Zkušený gólman si postěžoval, že Liberečtí sehráli nešťastný zápas. „Určitě jsme doplatili na obrovskou smůlu. Na začátku sice měl soupeř gólovku, kterou neproměnil, ale pak jsme mohli jít v první půli až do tříbrankového náskoku. A hosté by byli asi na ručník. Bohužel jsme šance nedali, navíc Teplice hodně podržel můj protějšek v brance Grigar. A hned po pauze jsme dostali po zbytečném faulu ze standardní situace první gól,“ líčil liberecký brankář.

„Mahmutovič se trefil hlavou za tyč, to bylo pro mě těžko chytatelné. A druhá branka přišla ani ne za deset minut. Rozehraná standardka, střela z dálky, kterou Vácha tečoval do protipohybu. Snažil jsem se míč nějakým způsobem nohou chytit a zareagovat, ale balón ještě spadl do louže. Tenhle moment mě moc mrzí. Beru gól na sebe,“ přiblížil Bičík klíčové pasáže zápasu.

Bičík zůstává v Liberci

„Náš tlak byl pak bezzubý, přestalo se nám herně dařit. Škoda, že to tentokrát klukům střelecky vepředu nevyšlo. A málem jsme inkasovali potřetí, když jsme hru otevřeli s cílem něco se zápasem ještě udělat. Obrovskou možnost měl hostující Čajič, který mě v jasné šanci vyloženě trefil,“ povídal liberecký gólman.

Hodně se spekulovalo o jeho odchodu do ruského Permu. A jak se zdá, nic z toho nebude. „Situace je taková, že se přestup nejspíš neuskuteční. Bylo mi sděleno, že zůstávám v Liberci a takhle k tomu také přistupuji,“ sdělil Bičík.

Liberec v lize poprvé prohrál, ale sezóna pro něj běží dál. Nejbližším úkolem je postoupit ve středu doma přes Hradec Králové do dalšího kola Ondrášovka Cupu. V něm by pak na Slovan čekala pražská Slavia, pokud projde přes Převýšov...

Reklama

Související témata: