Hlavní obsah

Jablonecký Lafata po hattricku: Druhý gól byl unikátní, pálil jsem za vápnem

Karel FeltPrávo

Kanonýr David Lafata řádí, v pěti ligových zápasech dal osm gólů a už dvakrát zaznamenal hattrick. To se žádnému střelci v české nejvyšší soutěži ještě nepovedlo. V tomto kalendářním roce si připsal v lize hattricků pět, což je také rekord...

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalista Jablonce David Lafata se raduje z gólu.

Článek

Kde se bere tak úžasná střelecká forma?

V pohodě, ve které je po nepovedeném úvodu podzimu celé mužstvo. Dostávám výborné přihrávky. Kluci vědí, kde mě hledat.

Trenéři tomu říkají správný výběr místa...

Přesně tak. Je v tom zkušenost, intuice, odhad, co udělají spoluhráči. Hledám si prostor a oni v něm hledají mě.

V čem byl výjimečný nedělní hattrick na jihu Čech?

Řekl bych, že to byly klasické branky, jaké dávám... Ačkoliv přeci! Druhá trefa byla unikátní, pálil jsem za vápnem. To je u mě hodně výjimečné.

U vás jsme byli zvyklí, že dáváte góly hlavně na jaře. Na podzim se i s přípravnými a pohárovými zápasy už blížíte dvacítce. V čem je ta změna?

V té pohodě a perfektní spolupráci se spoluhráči.

Fotbaloví experti v této sezóně řadí Jablonec mezi kandidáty na titul. Mluví se o tom třeba v kabině?

Kdepak. My zůstáváme při zemi. Soutěž je strašně dlouhá a Jablonec pořád dotahuje výpadek z úvodu podzimu. Ale kdyby to byla pravda, určitě bychom se nezlobili. Uvidíme na konci...

Z ligy teď přepnete na reprezentaci. V sobotu ji čeká klíčový kvalifikační duel v Glasgowě. Schoval jste si nějaký gól i proti Skotům?

Tak to netuším. Vždyť ani nevím, jestli budu hrát. Hlavní je, abychom v tomhle utkání uspěli. Nejlépe získali tři body a v podstatě si zajistili postup do baráže. A jestli dám nebo nedám gól, by pak nebylo vůbec důležité. Pokud dostanu šanci, samozřejmě udělám maximum, abych k úspěchu přispěl co nejvíc.

Reklama

Související témata: