Hlavní obsah

Slavia vyfasuje za frašku "odměnu", za Převýšov padnou pokuty, trenér v ohrožení

PRAHA

Ostuda, hanba, průšvih. Jak chcete, výsledek je stejný. Vedení fotbalové Slavie po porážce v Ondráškovka Cupu s divizním Převýšovem 0:3 dlouho s ortelem nečekalo. Naopak vyslalo jasný signál. A není jen kouřový. Aktéři středeční frašky přijdou o peníze a židle trenéra Michala Petrouše se kymácí, musí uspět v příštím ligovém utkání v Jablonci.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zklamaní hráči Slavie - ilustrační foto.

Článek

„Už od včerejšího večera se zabýváme tím, co se stalo. Já osobně i vedení společnosti to považujeme za velkou ostudu. Utrpělo tím jméno Slavie v době, kdy si myslíme, že jsme na vzestupu. Ani jeden z hráčů neodvedl očekávaný výkon, počínaje brankářem a konče posledním útočníkem, všichni mne zklamali. Z takového neúspěchu je třeba vyvodit patřičné důsledky. V první řadě to bude finanční sankce, která postihne celý tým,“ řekl pro slávistický web generální ředitel klubu Miroslav Platil.

Slovo ostuda se skloňovalo hned po porážce. Jinak to vlastně ani nešlo. „Za předvedený výkon se musí všichni stydět. Nemůžeme to hodnotit jinak než jako ostudu. Myslet si, že takový zápas se dá vyhrát jenom fotbalovostí bez náležitého přístupu, napadání soupeře, obětavosti, to je prostě nemyslitelné,“ láteřil Michal Petrouš.

Aleš Řebíček je od začátku srpna většinovým vlastníkem fotbalové Slavie. A má nad čím přemýšlet.foto: ČTK/Kateřina Šulová

Slavia skončila v domácí poháru ve třetím kole, v lize ji patří desáté místo. Z pěti zápasů vybojovala jen pět bodů. Šest gólů dostala, pět sama dala. Prozatím tedy žádné oslnivé představení. „Minimálně jeden hráč bude přeřazen do rezervního týmu. Bude také stanovena výsledková hranice pro další ligové utkání, za neúspěch budeme považovat, pokud se nebude v Jablonci bodovat. Pokud bychom prohráli, provedeme určité změny v realizačním týmu,“ připustil Platil.

Slavia před sezónou řešila oddlužení klubu, ten převzal Aleš Řebíček, bývalý ministr dopravy. Jednu kauzu vyřešil, ale lehčí spaní určitě nemá. Liga nic moc, pohár hrůza. Mají se mít tedy všichni na pozoru?

„Celý realizační tým. Trenér Michal Petrouš má naší důvěru z hlediska práce s mladými hráči. Je třeba ale posuzovat celý realizační tým v kontextu plnění povinností a dosahovaných výsledků. V případě neúspěchu v Jablonci by k jistým personálním změnám došlo,“ dodal Platil

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články