Hlavní obsah

Stoleté plzeňské Viktorii v neděli pogratulují Nedvěd a spol.

Rok plný jubileí, rekordů, historických milníků a oslav ještě pro plzeňský fotbal zdaleka nekončí. Po senzačním mistrovském titulu nedávno přišel ještě fantastičtější postup do Ligy mistrů, v jejímž rámci se Vrbovi hoši utkají také s FC Barcelona či AC Milán. Tuto neděli pokračují oslavy stoleté Viktorie další akcí ve Štruncových sadech. Ve fotbalové exhibici se představí také Pavel Nedvěd, nejslavnější bývalý hráč klubu.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Pavel Nedvěd (vlevo) a Vladimír Šmicer se tentokrát sejdou v jednom dresu.

Článek

Už jen hodiny zbývají do zahájení další části stoletých narozeninových oslav plzeňské Viktorie. Po úspěšném červnovém zahájení na nádvoří plzeňského pivovaru se tentokrát fanoušci mohou v neděli těšit na bohatý program ve Štruncových sadech. Účastníkovi Ligy mistrů přijdou navíc popřát výrazné fotbalové osobnosti v čele s Pavlem Nedvědem.

Ještě před setkáním s držitelem Zlatého míče pro nejlepšího hráče Evropy roku 2003 se fanoušci mohou pobavit na mnoha atrakcích, které budou od 13 hodin nachystány v sousedícím areálu Štruncáků. Vedle tradičních stolních fotbálků se mohou návštěvníci těšit také na speciální vodní bar, lidský stolní fotbal, měření rychlostí kopnutého míče, fotostudio, klub netradičních sportů a v neposlední řadě také oblíbené G-CITY - Gambrinus městečko zábavy. K poslechu budou hrát kapely Kroky Michala Davida a Extra Band revival.

Soupisky plné osobností

Od 17 hodin je poté naplánována také fotbalová část, ve které se utkají týmy internacionálů ČR proti staré gardě Viktorie Plzeň. V obou týmech se představí velké množství fotbalových osobností v čele s fenomenálním Grande Paolem. Veškerý výtěžek z padesátikorunového vstupné bude navíc věnovaný na podporu onkologického oddělení FN Plzeň.

V nabitém programu se najde místo také na autogramiádu fotbalových osobností, hráčů A týmu Viktorie, křest nové knihy mapující sto let Viktorie a také požehnání novým tribunám.

Fanoušci českého mistra tam mají ideální šanci užít si rodinné odpoledne ve Štruncových sadech a pogratulovat Viktorii ke stoletému jubileu. Zábavu si v neděli užije opravdu každý.

Nahlášené soupisky
Tým internacionálů: Kostelník, Stejskal – Nedvěd, Bielik, Kozel, Kuka, Levý, Josef Němec, Vonášek, Vízek, Petr Rada, Jiří Novotný, Bejbl, J. Šilhavý, Straka, Verbíř, Lokvenc, Siegl, Chovanec, Šmicer.
Stará garda Viktorie: Mička, Havel – Bican, Vlček, Velkoborský, Bečka, Schweiner, Chvojka, Kopřiva, Paul, Vigl, Kubata, Purkart, Bárta, Drahorád, Krs, Homola, Baroch, Šamberger, Karel Rada, Vágner.

Reklama

Související témata: