Hlavní obsah

Plzeňský fotbal slavil sto let, gratuloval i odchovanec Nedvěd

Sté výročí založení klubu v neděli oslavil český fotbalový mistr Viktoria Plzeň. Hlavním bodem programu na rekonstruovaném stadionu bylo utkání staré gardy Viktorie s týmem internacionálů ČR, které skončilo 4:2 pro bývalé reprezentanty. V jejich řadách nastoupili například Pavel Kuka, František Straka, Vladimír Šmicer nebo nejslavnější plzeňský odchovanec Pavel Nedvěd.

Foto: Petr Eret, ČTK

Oslavy stoletého výročí založení Viktorie a exhibiční duel ve Štruncových sadech si nenechal ujít ani plzeňský odchovanec Pavel Nedvěd (vpravo).

Článek

Nedvěd prohlásil, že Viktoria, účastník základní části Ligy mistrů, dokázala v minulých týdnech fantastické věci, které mohou pomoci celému českému fotbalu. "Klub odvedl velké kvantum práce a zaslouženě sklízí úspěchy. Nezbývá než popřát mnoho vítězství také do dalších let," řekl držitel Zlatého míče, o jehož podpis byl na závěrečné autogramiádě největší zájem.

Právě Nedvěd byl autorem dvou branek týmu internacionálů, další góly vítězů pak přidali Šmicer a Josef Němec.

O poločasové pauze proběhl křest publikace s názvem Stoletá cesta k titulu. Ten si vzal tradičním šampaňským na starost rovněž Nedvěd, který následně nechyběl ani při předání šeku Fakultní nemocnici v Plzni. Každý z bezmála patnácti stovek diváků přispěl padesátikorunou, Viktoria pak částku dorovnala na kulatých sto tisíc.

Reklama

Související témata: