Hlavní obsah

Sto let fotbalu v Plzni připomene výstava ve Smetanových sadech

Současné hvězdy plzeňského fotbalu, trenér Pavel Vrba a kapitán týmu Pavel Horváth, zahájí výstavu, kterou pro Plzeňany připravilo město společně s fotbalovým klubem FC Viktoria. Stoletá historie fotbalu v Plzni se představí na jedenadvaceti výstavních panelech ve Smetanových sadech. Pondělní vernisáže se také zúčastní zástupci městské správy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalisté Plzně se radují z postupu do Ligy mistrů přes Kodaň.

Článek

Expozice připomíná nejen důležité historické momenty fotbalového klubu, ale věnuje se i současnosti. „Věřím, že potěší nejen ty, kteří se radují z úspěchu plzeňského fotbalu. Zavzpomínat na události posledních týdnů, zabrousit do historie i připomenout si to nejzajímavější mohou vedle skalních fanoušků a pamětníků všichni, kdo mají tento sport rádi,“ zve do Smetanových sadů Irena Rottová, radní pro sport, školství, mládež a životní prostředí.

„Historická část výstavy zachycuje nejslavnější okamžiky, zápasy a legendy plzeňské kopané. Druhá část je věnována aktuálnímu dění, mistrovské sezóně, oslavám titulu a následným úspěšným bojům v pohárové Evropě,“ doplňuje Adolf Šádek, generální ředitel FC Viktoria Plzeň.

Výstava je součástí celoročních oslav 100 let od založení plzeňského fotbalového klubu. Její vernisáž se uskuteční v pondělí 5. září od 17 hodin a k vidění bude přibližně do poloviny října.

Reklama

Související témata: