Hlavní obsah

Výprodej Baníku nekončí, Frejlach přestoupil do Slavie

PRAHA

Morových zpráv je na příznivce ostravského Baníku už trochu moc. Jako by nestačilo, že fotbalisté z Bazalů trůní po pěti kolech bez bodového zisku na posledním místě ligové tabulky. Klub zatím marně hledá movitého kupce, a tak prodává hráče. Během reprezentační přestávky pustil nejdřív obránce Radima Řezníka do Plzně a teď došlo i na záložníka Tomáše Frejlacha, jehož koupila Slavia.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Tomáš Frejlach se může radovat, utekl z posledního týmu tabulky za lepším...

Článek

Ani Slavia si s pěti získanými body nemůže moc vyskakovat, pořád je na tom však o poznání lépe než její tradiční soupeř z Bazalů. Na rozdíl od Baníku navíc kádr v posledních týdnech spíš posiluje. Peterův klub hráče hlavně prodává – a moc zajímavých jmen už mu na soupisce nezůstalo...

Tím spíše, že šestadvacetiletý ofenzivní záložník Tomáš Frejlach v pondělí podepsal se Slavií tříletou smlouvu.

„Tomáš byl jedním z vytipovaných hráčů na pozici, která byla uvolněna Karolem Kiselem. Věříme, že je to správné řešení, které se pozitivně projeví už na utkání v Jablonci,“ uvedl generální ředitel Miroslav Platil pro klubový web.

Sešívaní minulý týden ostudně vypadli v divizním Převýšově z domácího poháru a před utkáním v Jablonci mají hráči i realizační tým nůž na krku.

„Jsme rádi, že Slavia projevila o Tomáše zájem. Je vidět, že nový majitel klubu má velký zájem vybudovat tady silný tým. Věříme, že má potenciál nahradit Karola Kisela, je to typově podobný hráč s dobrou střelou. Přál bych si, aby Slavii pomohl stoupat tabulkou a hlavně se na závěr ligy probojovat do evropských pohárů,“ uvedl Ondrej Chovanec ze společnosti Chovanec Sport Agency, která hráče zastupuje.

Tomáš Frejlach se narodil 24. listopadu 1985, měří 179 cm a váží 75 kg. S fotbalem začínal v Kutné Hoře, pak působil v Čáslavi, Kolíně, Příbrami, Liberci a od roku 2010 v Baníku Ostrava. Na svém kontě má 105 zápasů v Gambrinus lize, ve kterých vstřelil 11 branek. Frejlach se hned v pondělí zapojil do tréninku slávistického áčka.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články