Hlavní obsah

Sigma Olomouc stáhla odvolání proti trestu za korupci

PRAHA

Fotbalová Sigma Olomouc stáhla odvolání proti odečtu devíti bodů a pokutě čtyři miliony korun za korupci. Původně se chtěla bránit proti trestu za aféru kolem předloňského utkání s Bohemians Praha, nakonec ho však přijala. Trest se ještě může změnit u dalších aktérů aféry gólmana Petra Drobisze a bývalého sportovního ředitele olomouckého klubu Jiřího Kubíčka, jejichž odvolání se bude projednávat 26. září. Dnes o tom informovala revizní a odvolací komise.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Šéf olomouckého fotbalového klubu Jaromír Gajda odchází z jednání disciplinární komise ČMFS.

Článek

Olomoucký brankář Drobisz byl potrestán zákazem startu na 18 měsíců a pokutou 200 tisíc korun. ORK zatím nestihla vyslechnout všechny svědky, proto rozhodnutí o jeho odvolání odsunula na příští zasedání.

Kubíček se zatím neodvolal. Rozhodnutí disciplinární komise se k němu dostalo později, proto mu stále běží lhůta na odvolání. Pokud tak učiní, bude jeho případ rovněž projednáván 26. září.

Podle rozhodnutí disciplinární komise FAČR se Olomouc v květnu 2009 pokusila uplatit střížkovské Bohemians částkou 300 tisíc korun, přičemž Drobisz peníze soupeři předal. Případ se řeší také u civilního soudu.

Reklama

Související témata: