Hlavní obsah

Liberecký Štajner drsně ničil Boleslav. Dostali jsme lekci, uznal kouč Středočechů Koubek

MLADÁ BOLESLAV

Dosud neporažená, teď drsně pokořená. Mladá Boleslav ve šlágru kola obdržela čtyřgólový příděl od Liberce, který se po minulém domácím zadrhnutí s Teplicemi, opět rozjel. Nebylo pochyb, kdo je pánem na boleslavském hřišti. Domácí fandové zklamaně předčasně opouštěli hlediště. Kotel hostů hořel radostí i třaskavými efekty zejména na počest kousků Jiřího Štajnera.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Vlevo boleslavský Tomáš Janíček, vpravo Jiří Štajner z Liberce.

Článek

„Mám radost z výsledku, takhle hra si zasloužila vítězství,“ liboval si liberecký kouč Jaroslav Šilhavý.

„Zápas blbec, chyběl nám důraz, všechno,“ odfrkl nespokojeně po boji Lukáš Opiela, jeden z mladoboleslavských mužů středu pole. V něm bezkonkurenčně vládli hosté. Už po první půli vedli 2:0, kontaktní Kuličův gól po pauze je nerozhodil. „Třetí brankou Jirka Štajner otřásl sebevědomím domácích,“ viděl Šilhavý. „Ale měli jsme z nich respekt, vždyť doteď to v lize válcovali,“ poznamenal dále Šilhavý.

„Dostali jsme velkou lekci,“ posteskl si domácí trenér Miroslav Koubek.„Hosté podali vynikající výkon, měli lepší pohyb, byli důraznější, přesněji kombinovali, ukázali lepší individuální výkony, my jsme byli bázliví, schovávali jsme se, nestačili jsme tomu čelit,“ vypočítával a srovnával Koubek.

Vpravo Josef Šural z Liberce, vlevo boleslavský hráč Petr Wojnar.foto: ČTK/Břetislav Fiala

Jako démon procházející neprostupnou zdí řádil Štajner. „Předvedl famózní výkon, obcházel hráče, jak chtěl, zmohli jsme se na to dát na 1:2, ale pak jsme nezvládli standardku, byla tam asi špatně postavená zeď, k tomu pak vyloučení Kuliče... Nemyslím, že by chtěl hráče nějak ostře sejmout, dalo se to řešit žlutou.Dostal červenou a v tu chvíli se jen dohrávalo,“ komentoval dále Koubek. Kulič zaplatil předčasným odchodem za to, že neodhadl svůj skluz.

Riskantní momenty byly k vidění i od hostů. Rozehrávky, které vůbec nemusejí vyjít... „Jinak to nejde, když chceme soupeře přečíslit,“ pravil Jan Nezmar, opět nastoupivší v roli středního obránce. „Co bude dál, neřeším,“ usmíval se otázce, zda už v defenzivě coby ještě nedávný kanonýr zakotví definitivně. „Opravdu nevím, na tomhle postu se pořád učím,“ tvrdil.

Ale v Boleslavi šlo všechno jemu samotnému i celému týmu vše zcela hladce. „Takové jsme to samozřejmě nečekali,“ podotkl Nezmar po úspěchu na půdě dosud třetího týmu, před který se teď v tabulce jeho mužstvo posunulo. I před druhé Bohemians. Před ním je v zatím rozehraném kole jen lídr - Sparta.

S přibývajícími lety prožívá prohry hůř

Kam až může Liberec se svěží hrou vyletět? „Jdeme zápas od zápasu. Je to děsná fráze, ale je to tak,“ zdržel se větších plánů Nezmar.

Přiznal, že se obával, co s týmem udělá minulá prohra s Teplicemi. „S přibývajícími lety je to prožívání u mě nějak těžší, ale věřil jsem, že se zvedneme,“ pravil Nezmar.

Nebyl překvapen, že zkušený kolega v ofenzivě opět ničil soupeře odvážnými kousky. A také góly. „Štajny se pořád baví, i na tréninku. Když válí celý tým, udělá to moc, pak to jde,“ dodal Nezmar.

Reklama