Hlavní obsah

Budějovice - Ostrava 0:0Trenér Cipro začal v Českých Budějovicích remízou 0:0 s Baníkem

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisté Českých Budějovic pod novým trenérem Františkem Ciprem v první lize remizovali s Baníkem Ostrava 0:0. Oba týmy si tak připsaly první bod v této sezóně.

Foto: David Veis, ČTK

Fernando Hudson (vlevo) z Budějovic sleduje, jak Pavol Poliaček z Ostravy (vpravo) a Jaroslav Machovec z Budějovic bojují o míč v šestém kole Gambrinus ligy.

Článek

Nový kouč Jihočechů postavil základní sestavu s několika změnami. V minulých zápasech nejistý brankář Kučera zůstal jen na lavičce a nahradil jej Křížek. Do sestavy se také dostal stoper Halama, který přišel do klubu v létě. A Cipro představil i novou posilu - obránce Machovce, jehož České Budějovice získaly v reprezentační přestávce z Trnavy. Hosté zase zařadili do zahajovací jedenáctky Machovcova nedávného spoluhráče Malcharka.

Jihočeši začali utkání aktivněji, ale jejich elán po několika minutách vyprchal. Domácí pak začali být nervózní a dělali hodně zbytečných chyb. Až ve 35. minutě se po standardní situaci dostal míč ke Klesovi. Jeho skákavou střelu však brankář Ostravy Pietrzkiewicz vyrazil na roh. O chvíli později se osmělili i hosté. Šenkeřík však vleže na zemi neprotlačil míč přes bránící hráče domácích. Poločas mohl přesto skončit lépe pro České Budějovice. Po rohu se k míči dostal Čirkin, ale z otočky trefil pouze tyč.

Stráský v šanci přestřelil branku 

V úvodu druhé části mohl skórovat Stráský, jenže po zpětné přihrávce přestřelil branku. Ostravě zkomplikoval situaci půl hodinu před koncem utkání Malcharek. Za řeči dostal druhou žlutou kartu a oslabil svůj tým. Jihočeši v početní výhodě zatlačili soupeře do defenzivy, ale nedařilo se jim v koncovce.

Stráský ve své druhé příležitosti mířil opět nad a Hudson, který šel z úhlu sám na Pietrzkiewicze, netrefil branku. Čirkinova střela skončila těsně vedle pravé tyče. V nastaveném čase mohl z ojedinělé akce rozhodnout Baník. Po chybě Halamy běžel na Křížka Kraut, ale trefil pouze břevno.

SK Dynamo České Budějovice - FC Baník Ostrava 0:0
Rozhodčí: Kovařík - Mencl, Urban. ŽK: Halama, Stráský, Ondrášek - Malcharek, Zawada, Droppa, Marek. ČK: 60: Malcharek. Diváci: 3314.
Křížek - Bakala, Lengyel, Halama, Machovec - Klesa (62. Jasanský), Otepka, Čirkin, Rýdel (41. Stráský), Hudson (83. Sandro)- Ondrášek. Trenér: Cipro.
Pietrzkiewicz - Malcharek, Marek, Vomáčka, Zawada - Poliaček, Droppa, Lukeš - Šenkeřík (62. Cverna), Svěrkoš (83. Ferenčík), Kraut. Trenér: Malura.

Reklama

Související témata: