Hlavní obsah

Jablonec - Slavia 4:0Slavia pohořela v Jablonci 0:4, trenér Petrouš je v ohrožení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Beneš 1 : 0
59. Lafata 2 : 0
70. Kovařík 3 : 0
81. Lafata 4 : 0

JABLONEC

Fotbalisté Jablonce rozdrtili v utkání 6. kola první ligy Slavii 4:0, připsali si čtvrtou výhru po sobě a posunuli se v tabulce na druhé místo. Baumit poslal do vedení Beneš, po pauze přidal svůj devátý a desátý gól v sezóně Lafata a skóre uzavřel Kovařík. Pražané tak nesplnili úkol přivézt ze severu Čech aspoň bod a jejich realizační tým včetně trenéra Michala Petrouše je v ohrožení.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

David Lafata z Jablonce obchází slávistického brankáře Kamila Čontofalského a dává svou druhou branku v utkání.

Článek

Slávisté přijeli na sever Čech s nelehkým úkolem. Od vedení dostali za úkol po ostudné pohárové porážce v Převýšově bodovat, jinak hrozilo, že dojde ke změnám v realizačním týmu. Kouči Petroušovi zkomplikovali situaci zranění obránců Cicmana a Kaufmana, místo nich musel zaskočit na pozici stopera netradičně teprve devatenáctiletý Petrák.

A právě ve středu defenzivy měli Pražané po centrovaných míčích problémy. Po deseti minutách ještě Beneš hlavičkou po přímém kopu těsně minul tyč, ale v 26. minutě už oslavoval vedoucí gól. Do sítě uklidil centr z levé strany.

Hosté nehráli úplně špatně, ale několik nadějných útoků do otevřenější jablonecké obrany pokazila špatná předfinální přihrávka. Špit se tak zapotil jen ve 35. minutě po Hurkově přímém kopu. Na druhé straně chvíli před pauzou dobře vyběhl Čontofalský a Marek Jarolím už neměl kudy dostat míč do sítě.

Lafata a jeho gól číslo devět a deset 

Po přestávce za Pražany poprvé nastoupila posila Frejlach a jeho spoluhráči mohli rychle vyrovnat. To by ovšem Vlček musel v 52. minutě po Pospěchově přiťuknutí trefit prostor mezi tyčemi. Místo toho tak znovu udeřili Severočeši: Jablonského přízemní střela se v 58. minutě zastavila u Lafaty a ten z místa na hranici ofsajdu prostřelil Čontofalského. Reprezentační kanonýr se tak gólově prosadil v pátém utkání po sobě.

Jablonec se definitivně uklidnil a naprosto ovládl hru. V 61. minutě Benešovi neuznali sudí druhý zásah v zápase kvůli ofsajdu, ale za devět minut už se domácí třetí branky dočkali. Čontofalský se marně natahoval proti Kovaříkově střele k tyči.

V závěru pak ještě udělal hostujícímu gólmanovi kličku Lafata a do prázdné branky zaokrouhlil počet svých tref v ročníku na deset. Jablonec posledních čtyřech utkáních nasázel osmnáct branek a potvrdil pověst nejproduktivnějšího týmu v lize. Slávistický "kotel" hlasitě žádal odchod nejen kouče Petrouše, ale i generálního ředitele klubu Miroslava Platila.

Baumit Jablonec - Slavia Praha 4:0 (1:0)
Branky: 58. a 81. Lafata, 26. Beneš, 70. Kovařík. Rozhodčí: Zelinka - Kordula, Hájek. ŽK: Kopic, M. Jarolím, Eliáš - Petrák, Frejlach. Diváci: 5452.
Špit - Eliáš, Pavlík, Beneš, Jablonský - Kopic (57. Vošahlík), Loučka, M. Jarolím (67. Vaněk), Piták (83. Třešňák), Kovařík - Lafata. Trenér: Komňacký.
Čontofalský - Nitrianský, Petrák, Hubáček, Trubila - Prošek (75. Dostál, Janda (46. Frejlach), L. Jarolím, Hurka - Pospěch, Vlček (66. Voráček). Trenér: Petrouš.

Reklama

Související témata: