Hlavní obsah

Teplice - Příbram 2:1Teplicím pomohla k výhře školácká chyba příbramského gólmana

MinutaMin. Tým Hráč Akce
59. Vachoušek 1 : 0
75. Wágner 1 : 1
90. Mahmutovič (penalta) 2 : 1

TEPLICE

Fotbalisté Teplic si až v 6. ligovém kole připsali první domácí výhru, když zdolali Příbram 2:1. Pomohla jim chyba reprezentačního brankáře Hrušky, který v 89. minutě neudržel lehký centr a následně fauloval Mahmutoviče, jenž penaltu s přehledem proměnil. Domácí měli 60 minut výraznou převahu, po vedoucím gólu Vachouška ale ztratili jistotu a Příbram mohla po Wágnerově vyrovnání dokonce myslet na výhru.

Článek

Kouč Příbrami David Vavruška prostředí teplických Stínadel dobře zná, skoro čtyři roky tam působil jako šéftrenér mládeže, ale první poločas se jeho svěřencům moc nepovedl. Během prvních několika minut se zatáhli na vlastní polovinu a směrem dopředu zvládali v podstatě jen rušivé protiútoky, z nichž skutečně nebezpečná byla jen Tarczalova střela z dálky, která ve 30. minutě těsně minula levou tyč.

Středobodem teplických akcí byla balkánská čtveřice. K Bosňanu Mahmutovičovi se totiž postavil do útoku novic ze Sparty, Chorvat Kerič, a za nimi rozdávali pasy další dva Bosňané Čajič s Ljevakovičem. První nebezpečí přišlo už po deseti minutách, Keričovu hlavičku z malého vápna ale pomohl brankáři Hruškovi vyrazit stoper Hejda, pak zase týž hráč po rohu hlavičkoval těsně nad. Okolo 30. minuty to byl zase Mahmutovič, kdo se dostával do teplických šancí, a také je zahazoval.

Vachouškova dorážka byla přesná 

Příbram poněkud ožila až po pauze a v 55. minutě byl Pleško po centru sám před Grigarem, jenže ten mu včas vletěl pod nohy. O tři minuty později už ale vedly Teplice; Ježdíkův centr z pravé strany si našel na malém vápně hlavu Keriče, která sice míč nasměrovala jen do tyče, Vachouškova dorážka už ale byla přesná.

Hodinu hry měly Teplice celkem výraznou převahu, pak ale začaly ztrácet jistotu a snadno odevzdané míče pomáhaly Příbrami se vrátit do hry. V 75. minutě se do teplického vápna probil Šlapák, posunul ještě doprava na volného Wágnera, který mířil přesně k tyči. Teplice inkasovaly v soutěžním zápase po 441 minutách a najednou byly v křeči.

Už se zdálo, že na tři body aspiruje spíš Příbram, jenže pak přišla 89. minuta. Vybíhající brankář Hruška rutinní sebrání míče do koše nezvládl. Vyklouzl mu přímo na stehno dobíhajícího Mahmutoviče a příbramský brankář už Bosňana zastavil jen zápasnickým chvatem. Mahmutovič sice pád ještě trochu přihrál, penalta se ale stejně kopala a sám postižený ji zvládl s přehledem.

FK Teplice - 1. FK Příbram 2:1 (0:0)
Branky: 58. Vachoušek, 90. Mahmutovič z pen. - 78. Wágner. Rozhodčí: Drábek - Pospíšil, Jiřík. ŽK: Hejda, Wágner, Štochl, Hruška (všichni Příbram). Diváci: 3920.
Grigar - Ježdík, Lukáš, Smejkal, Rosa - Vondrášek (58. Vůch), Ljevakovič, Čajič, Vachoušek - Mahmutovič (90.+2 Siva), Kerič (76. Jindráček). Trenér: Rada.
Hruška - M. Štochl, Hejda, Krejčí, Ricka (68. Papšys) - T. Pilík (75. Mareš), Tarczal, Koukal, Pleško - Wágner, Šlapák (83. Jurdík). Trenér: Vavruška.

Reklama

Související témata: