Hlavní obsah

Cipro vítěznou premiéru nezažil. Musel jsem trochu působit jako psycholog, říká

Vítězná premiéra se nekonala. Nejzkušenější z ligových trenérů co do počtu odkoučovaných zápasů František Cipro začal na lavičce fotbalistů Dynama České Budějovice remízou s Baníkem.

Foto: René Volfík, ČTK

Kouč František Cipro začal angažmá v Českých Budějovicích bezbrankovou remízou s Baníkem.

Článek

Váš tým má první bod v sezóně. Je to zisk, nebo ztráta?

Po tom průběhu nemám důvod být nespokojen. Určitě to nepřipomínalo zápas dvou celků ze spodku tabulky. Koukat se na to dalo a já nemám svému týmu prakticky co vytknout. Až na dvě chyby. Jsem trošku zklamanej, že jsme nevyhráli, šancí jsme měli dost.

Co je největším problémem Budějovic?

Dnes to byla koncovka. Nedáme šance nebo ty situace špatně řešíme. Ale jinak si myslím, že se zápas lidem musel líbit. I kluci po zápase v kabině říkali, že to byl nejlepší výkon v sezóně.

Jak vám bylo, když v nastaveném čase běžel ostravský Kraut sám na bránu a trefil břevno?

Moc dobře ne… Nakonec musím být rád za to, že jsme neprohráli. Můžeme děkovat Křížkovi, který tu jeho střelu lehce tečnul a vytáhl jí na břevno. Ale vzhledem k průběhu zápasu jsme si určitě prohrát nezasloužili. To by bylo nespravedlivé.

Byl jste před premiérou nervózní?

To zas ne, ale taky to neberu jako nějakou rutinu, i když už mám něco odtrénováno. Spíš jsem byl správně nažhavenej a chtěl jsem vyhrát.

Může tenhle bod Dynamo nakopnout k lepším výsledkům?

Spíš ten dnešní výkon. Řekl jsem klukům, že se nemají za co stydět. Musíme přidat další body, ale máme docela těžkej los: jedeme na Slovácko a máme Plzeň.

Když jste budějovické mužstvo v týdnu přebíral, cítil jste na něm kvůli výsledkové mizérii deku?

Je jasný, že když po pěti kolech nemáte ani bod, tak tady není zrovna skvělá nálada. Všichni víme, že to nebude žádná sranda, ale snažil jsem se atmosféru odlehčit. Je to trošku taková role trenér-psycholog. Ale v situaci, v jaké jsme, je to přirozené.

Reklama

Související témata: