Hlavní obsah

Je to krása, rozplývají se Kovařík s Benešem po gólových hodech

JABLONEC NAD NISOU

Fotbalový Jablonec, to není po střelecké stránce jen neudržitelný David Lafata. Nebývalé úspěšné období, co se týče gólových zápisů, prožívají na podzim i záložník Jan Kovařík a stoper Vít Beneš. I díky nim figuruje tým na druhém místě tabulky za vedoucí Spartou.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Jan Kovařík z Jablonce (vlevo) a Vlastimil Vidlička z Teplic

Článek

Jan Kovařík nad svou ligovou bilancí jen potěšeně pokyvuje hlavou. „V první sezóně v Jablonci jsem vstřelil dva góly, loni tři a stejný počet mám už letos po šesti kolech. Přitom nejsem žádný střelec, takže to je fantazie, fotbalová krása. Mým úkolem je hlavně nahrávat a trošku mě mrzí, že David Lafata nedal proti Slavii potřetí v řadě hattrick. Po mém centru měl k němu kousíček,“ líčil krajní záložník.

„Snažíme se dostávat balóny do vápna a těžíme z výborné sehranosti. Máme letos tým, který se nemusí bát v lize nikoho. Sedli jsme si nejen na hřišti, ale i v kabině. Uvidíme, kam to až dotáhneme. Chtěli bychom znovu do evropských pohárů, i když konkurence v lize je veliká,“ uvažoval Kovařík.

Druhý gól Benešovi sudí neuznali

„Jen potvrdím Honzova slova o té gólové kráse,“ připojil se Vít Beneš. Svou brankou nastartoval Jablonec k vítězství 4:0 nad Slavií. „Tenhle výsledek nesnižuje ani fakt, že Slavia je v problémech. Pořád má zvuk bez ohledu na momentální hráčský kádr. Hrozně moc si toho gólu vážím. Od té doby se nám hrálo klidněji,“ povídal stoper, který dopravil míč do sítě i podruhé. Gól ale nebyl uznán. „Po zápase jsem se bavil s asistentem rozhodčího, který mi tvrdil, že jsem byl malinko v ofsajdu. Tohle vysvětlení beru,“ pravil Beneš.

Letos má na kontě už dvě trefy. „Takže jsem už překonal svoje dosavadní maximum za sezónu, které činilo jednu branku,“ usmál se střední obránce. „Těší mě, že vzadu jsme častokrát udrželi nulu. Kromě defenzivy se pokoušíme pomáhat klukům i při rozehrávce,“ poznamenal stoper, který se chystá na zápas v Plzni.

„U nich jsem byl při posledním vzájemném utkání přísně vyloučen. Tehdy jsem cítil křivdu, protože z různých pohledů a záznamů vyšlo najevo, že jsem tu červenou dostal nejspíš neoprávněně. O to větší motivaci mám teď před cestou do Plzně, kam pojedeme vyhrát,“ vyhlásil Beneš.

Reklama

Související témata: