Hlavní obsah

Vedení Slavie opět nerozhodlo o osudu kouče Petrouše

Představenstvo fotbalové Slavie stále nerozhodlo o osudu realizačního týmu v čele s trenérem Michalem Petroušem, který je v ohrožení po nedělní vysoké ligové porážce 0:4 v Jablonci. Vedení Pražanů o současné situaci v klubu jedná od pondělního dopoledne, ani v úterý ale žádný verdikt nevyneslo. Jasněji má být ve středu.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Slavie Michal Petrouš.

Článek

"Vzhledem k tomu, že v pátek hrajeme důležitý ligový zápas s Duklou Praha, chceme dělat promyšlené kroky," řekl dnes ČTK tiskový mluvčí Slavie Ondřej Zlámal.

Stále pravděpodobnější tak začíná být varianta, že kouč Petrouš nakonec u mužstva zůstane. V zákulisí se přitom spekulovalo, že nový majitel klubu Aleš Řebíček už jednal s některými možnými nástupci Petrouše, mimo jiné s Dušanem Uhrinem mladším. Klub ale žádné kontakty s případnými adepty na nového kouče nepotvrdil.

Slávističtí trenéři se dostali pod tlak po ostudné porážce 0:3 v domácím poháru od divizního Převýšova. Představenstvo avizovalo, že pokud Pražané nebudou v ligovém utkání v Jablonci bodovat, dojde ke změnám v realizačním týmu.

Je možné, že vedení ale bude nakonec současnou situaci řešit spíše hráčskými změnami. "Nedá se vyloučit posílení kádru," dodal Zlámal.

Již dříve byli údajně v hledáčku Slavie útočníci Zdeněk Ondrášek z Českých Budějovic a liberecký Jan Blažek, spekuluje se také o zájmu Pražanů o plzeňského záložníka Martina Filla, který byl podle informací ČTK po posledním ligovém utkání v Olomouci přeřazen do rezervy Viktorie.

Slávistům zatím nová sezóna nevychází. Před startem ligového ročníku sice zažehnali existenční ekonomické problémy, ale přestalo se jim dařit na hřišti. Tým v úvodních šesti ligových kolech jen jednou zvítězil a v tabulce je až dvanáctý. V posledních čtyřech soutěžních zápasech včetně poháru v Převýšově dala Slavia jen jeden gól.

Reklama

Související témata: