Hlavní obsah

Kulič bude kvůli vyloučení chybět Boleslavi ve dvou zápasech

PRAHA

Mladoboleslavský útočník Marek Kulič si kvůli vyloučení v utkání první fotbalové ligy proti Liberci nezahraje v nejbližších dvou ligových zápasech. Rozhodla o tom na svém dnešním zasedání disciplinární komise FAČR.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalista Marek Kulič sbude chybět Mladé Boleslavi dva zápasy.

Článek

Kulič byl vyloučen za to, že na půlicí čáře zezadu fauloval unikajícího libereckého záložníka Michala Breznaníka. Sudí Roman Hrubeš mu za hrubý faul rovnou ukázal červenou kartu. Komise mu dnes dala za pravdu a navýšila Kuličovi běžný jednozápasový trest na dvě utkání.

Vedle Kuliče dostali trest také Marek Bakoš z Plzně a Pavel Malcharek z Ostravy, kteří si za vyloučení po druhé žluté kartě nezahrají jedno utkání. Stejný trest dostal i Michal Žižka z Bohemians 1905, který jako první v sezoně nasbíral čtyři žluté karty.

Naopak trest nedostal Marek Plašil z Hradce Králové, který byl v 6. kole rovněž vyloučen po druhé žluté kartě. Podle komise však před udělením druhé žluté karty nedošlo k disciplinárnímu prohřešku.

V druhé lize mají trest na jedno utkání René Formánek z Opavy a Vladimír Dobal ze Sezimova Ústí.

Právě Sezimovo Ústí dostalo pokutu 5000 korun za nedostatečnou pořadatelskou službu v duelu s Brnem. Ze stejného důvodu bylo zahájeno disciplinární řízení s Mladou Boleslaví, která při utkání s Libercem nezabránila hostujícím fanouškům v používání pyrotechniky.

Reklama

Související témata: