Hlavní obsah

Plzeň otočila zápas s Jabloncem, Liberec remizoval s Olomoucí

PRAHA

Po pátečním malém pražském derby v Edenu mezi Slavií a Duklou pokračovalo sedmé kolo nejvyšší domácí fotbalové soutěže třemi dalšími zápasy. Šlágrem byl večerní souboj mistrovské Plzně se suverénem posledních kol Jabloncem, který vyhrál čtyři poslední zápasy v řadě a nastřílel přitom osmnáct gólů. Blízko výhry byl i tentokrát, ale Plzeň zápas otočila a vyhrála 4:2.

Foto: Petr Horník, Právo

Kapitán Plzně Pavel Horváth (vpravo) v souboji s Davidem Lafatou z Jablonce

Článek

Prvním sobotním duelem byla konfrontace Liberce s Olomoucí a vše podstatné viděli fanoušci už během prvních patnácti minut. Už ve druhé minutě rozjásal tribuny vedoucím gólem Štajner, za další dvě minuty ovšem bylo zásluhou Schulmeistera vyrovnáno. V patnácté minutě putoval do sprch domácí Nezmar, na výsledku se však až do konce už nic nezměnilo.

Cipro chtěl body i ze Slovácka

Ve druhém sobotním střetnutí hostilo Slovácko fotbalisty Českých Budějovic, kteří si v minulém kole po remíze s Ostravou připsali na konto první bod. Dalšího se však svěřenci trenéra Františka Cipra nedočkali. Brzy po přestávce otevřel skóre Došek, na konečných 2:0 pro Slovácko upravil v 73. minutě Pavelka.

Plzeň si další ztrátu nemohla dovolit

Nejsledovanějším sobotním duelem bylo televizní střetnutí mistrovské Plzně s Jabloncem.  Hosté po rozpačitém startu nabrali dech, poslední čtyři zápasy vyhráli, nastříleli 18 gólů a vystoupali na druhou příčku tabulky. Navíc mají ve svém středu nejlepšího střelce ligy Lafatu, který dal v šesti zápasech už deset gólů.

Jablonecký Tomáš Jablonský (vpravo) se snaží zastavit Milana Petrželu z Plzněfoto: Právo/Petr Horník

Lafata se prosadil i tentokrát, když v 32. minutě vyrovnával na 1:1. Na konci prvního poločasu hostující Kopic navíc dostal Jablonec do vedení. Jenže víc branek už ze strany hostů nepadlo a Plzeň se nadechla k velkému obratu. Horváth nejprve z penalty vyrovnal, pak se podruhé v zápase trefil Ďuriš a na konečných 4:2 upravil v závěru Kolář.

Fotbalová Gambrinus liga – 7. kolo
Pátek
Slavia Praha – Dukla Praha 0:0
Sobota
Liberec – Olomouc 1:1on-line
Branky: 2. Štajner - 4. Schulmeister.
Slovácko – Č. Budějovice 2:0on-line
Branky: 50. Došek, 72. Pavelka.
Plzeň – Jablonec 4:2on-line
Branky: 9. a 80. Ďuriš, 65. z penalty Horváth, 90. Kolář - 32. Lafata, 45. Kopic.
Neděle
Viktoria Žižkov – Teplice
Příbram – Mladá Boleslav
Hradec Králové – Bohemians 1905
Pondělí
Ostrava - Sparta

Reklama