Hlavní obsah

Příbram porazila Mladou Boleslav, Hradec vyhrál nad Bohemians

zp, grgSport.cz

Nedělní program Gambrinus ligy začal už v 10.15 zápasem pod žižkovskou televizní věží. Domácí Viktoria v něm přivítala Teplice a chtěla naplno bodovat. Nakonec ale prohrála 0:1. Zatímco žižkovský nováček zůstává jen tři body nad hranicí sestupu, Teplice se posunuly do popředí tabulky. Potřetí v řadě dal jejich vítězný gól Mahmutovič.

Foto: Petr Horník, Právo

Žižkovský Marcel Šťastný (uprostřed) se snaží zastavit Mahmutoviče z Teplic

Článek

Minule podaly Teplice proti Příbrami výkon, s nímž byl kouč Petr Rada spokojený, takže samozřejmě počítal s tím, že jeho svěřenci uspějí i na Žižkově. „Hodně si slibujeme od Keriče, jenž s námi už týden trénuje a měl by pomoci zlepšit koncovku a střelbu,“ netajil Rada. Jeho plány vyšly, i když o vítězný gól se znovu musel postarat Mahmutovič. "Měli jsme víc šancí, zaslouženě jsme vyhráli," liboval si Rada.

 Žižkovský Richard Kalod (v červenobílém) bojuje s Admirem Ljevakovičem z Teplic. foto: ČTK/Vít Šimánek

Votroci zastavili mizérii

Hradec Králové vstoupil do ligového podzimu výborně, po dvou kolech vedl tabulku, ale pak prohrál čtyři zápasy po sobě. Trenér Václav Kotal nakonec na lavičce zůstal a dnes se proti Bohemians 1905 dočkal satisfakce. Jeho tým vyhrál 2:0 po gólech Dvořáka a Klapky.

Koubek: Dobré mužstvo manko odčiní

Ve středočeském derby mezi Příbramí a Mladou Boleslaví šlo hostům o nápravu blamáže v posledním kole doma s Libercem. Čtyřgólový výprask představoval pro Koubkův celek studenou sprchu. „Na ztrátu na domácím hřišti reagují dobrá mužstva bodovým importem z venku. A my budeme chtít dokázat, že dobrým mužstvem jsme,“ prohlásil mladoboleslavský kouč Miroslav Koubek.

V Příbrami to však jeho svěřenci nedokázali. Už po šestnácti minutách prohrávali s domácím týmem o dva góly zásluhou tref Pilíka a Hejdy. Brankář Hruška navíc chytil skvělou šanci Buluta, zatímco hosté se ve druhém poločase museli obejít bez vyloučeného Kysely.

Fotbalová Gambrinus liga – 7. kolo
Slavia Praha – Dukla Praha 0:0
Liberec – Olomouc 1:1on-line
Branky: 2. Štajner - 4. Schulmeister.
Slovácko – Č. Budějovice 2:0on-line
Branky: 50. Došek, 72. Pavelka.
Plzeň – Jablonec 4:2on-line
Branky: 9. a 80. Ďuriš, 65. z penalty Horváth, 90. Kolář - 32. Lafata, 45. Kopic.
Neděle:
Viktoria Žižkov – Teplice 0:1on-line
Branka: 68. Mahmutovič
Příbram – Mladá Boleslav 2:0on-line
Branky: 10. Pilík, 16. Hejda.
Hr. Králové – Bohemians 1905 2:0on-line
Branky: 31. Dvořák, 50. Klapka.
Pondělí
Ostrava - Sparta Prahaon-line

Reklama