Hlavní obsah

Starka chce dnes přivést do Příbrami Řepku, má na něj milióny

PŘÍBRAM

Řízný stoper Sparty Tomáš Řepka s největší pravděpodobností opustí Letnou. Dnes kolem poledne by mělo dojít v Příbrami k jednání o jeho přestupu. Na jaře Řepka vedl Spartu jako kapitán, nyní vysedává na lavičce, někdy pro něj není místo ani tam.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Řepka.

Článek

V posledních dvou týdnech měl problémy se stehenním svalem a poté ho v návratu do plného tréninku přibrzdila záda. Se svojí situaci na Letné je očividně nespokojený, byť tam má platnou smlouvu. „Nemám, co bych k tomu řekl,“ poslal lakonické vyjádření prostřednictvím sms. S médii nekomunikuje.

Řepkova smlouva je v řádech několika miliónů. I když údajně ze svých požadavků slevil, Sparta jej uvolní jen tehdy, když se s ním nový klub dohodne a na Letné nebude ležet břemeno jeho smlouvy. To by měl převzít příbramský boss Jaroslav Starka. Údajně získal sponzora, který by byl ochoten Řepku platit.

„Dnes budeme o Řepkově možném příchodu kolem poledne skutečně jednat. Myslím, že jsme schopni jeho požadavky splnit, ale samozřejmě bude záležet na konkrétní domluvě. Pro nás by byl určitě velkou posilou nejen na hřišti, ale i mimo něj, je velmi zajímavý i marketingově,“ řekl příbramský šéf Jaroslav Starka pro Právo a Sport.cz.

Změnu připustil i agent Paska

Řepka by už v příštím kole na Julisce mohl nastoupit proti Dukle ve stoperské dvojici s Lukášem Hejdou, kterého zná ze Sparty. „Je možné, že dojde v případě Tomáše Řepky ke změně klubu,“ naznačil i Pavel Paska, jehož agentura ISM Řepku zastupuje. Právě on by měl hráče v Příbrami zastupovat. Řepka možná jednání přítomen nebude.

„Tomáš do Příbrami? Tak o tom opravdu nic nevím. Nemluvili jsme o téhle variantě. V sobotu ho vyzvedávám po tréninku na Letné a jedeme do Ústí nad Labem, kde mám pracovní povinnosti,“ prozradila Řepkova přítelkyně Vlaďka Erbová, s níž čeká na jaře syna. Řepka je hodně rozmrzelý z táhnoucího se rozvodu a navíc i z toho, že nehraje. Na Letné už s ním ale prakticky nepočítají.

Vztahy s Křetínským údajně ochladly

I když je už v pořádku, neobjevil se ani v nominaci na pondělní utkání Sparty v Ostravě. Údajně velmi ochladly jeho dobré vztahy s majitelem klubu Danielem Křetínským. „Pokud se dohodne s klubem, bránit mu nebudeme, ale zatím nás nikdo oficiálně neoslovil,“ řekl personální ředitel Sparty Jakub Otava.

Spartě by se finančně ulevilo, protože v kádru má ještě trojici miliónových stoperů - Jiřího Jarošíka, Tomáše Zápotočného a Ericha Brabce. Řepka, jemuž bude v lednu osmatřicet let, by se v této konkurenci těžko prosazoval a ani trenér Martin Hašek nemá o stopera zájem. Nehrající Řepka by prý mohl být v kabině „doutnající výbušninou.“

Otázkou je, jak odchod svojí ikony vezme tvrdé sparťanské fanouškovské jádro.

V minulých dnech se o Řepku vážně zajímala Dukla, ale ta nebyla schopna jeho finanční požadavky splnit. Zájem po vyřazení z Evropské ligy ztratil i Jablonec.

Reklama

Související témata: