Hlavní obsah

Zeptal se někdo Xaviho, co říkal, že jsme vyhráli? Vtipkoval Horváth

PLZEŇ

Po přestávce se jeho tým rozjel, Pavel Horváth coby kapitán Plzně mohl vychutnávat další radost. S Jabloncem o to cennější, že po půli to vypadalo pro Plzeň zle. Proč se domácí více tlačili do útočení až po pauze, kdy obrátili na 4:2? „Chtěli jsme útočit na tribunu, kde jsou lidi, v první půli jsme se tedy dopředu moc nehnali,“ smál se. Plzeňský stadión stále ještě není dokončen, diváci mohou jen za jednu z branek. Za tu, na kterou po přestávce právě útočila Plzeň.

Foto: Petr Horník, Právo

Kapitán Plzně Pavel Horváth (vpravo) v souboji s Davidem Lafatou z Jablonce.

Článek

Co ještě napomohlo k obratu?

V první půli nám malinko uškodilo postavení obránců. Pro Rajtyho (Rajtoral) byla pozice levého beka těžká. A vůbec jsme se nedostali do hry, byli jsme rozháraní, nevěděli co hrát, o půli jsme si to řekli. Pak už jsme je napadali, měli šance a využili je.

Byl to hodně divoký zápas...

Jablonec měl za sebou velkou sérii, teď zase naplnil čtyřgólovou normu, ale obráceně (úsměv)... Je to velmi kvalitní soupeř. Nedaří se nám na něj, jsme rádi, že jsme ho dnes svalili. A pro lidi to byl skvělý zápas. Bylo hodně momentů, které zvednou adrenalin, na to by měli chodit.

Byla v kabině v přestávce podobná bouřka jako proti Trondheimu v předkole Ligy mistrů, kdy byl průběh podobný?

Asi bych to neměl říkat, ale tenkrát šlo o trochu víc peněz (úsměv). Ale ne, o tom to nebylo. V kabině to však bylo podobné, i když až takové hromobití jako při Trondheimu nebylo.

Vypadá to, že máte kolísavější formu, tentokrát jste dva góly připravil, jeden sám dal...

Hraju pořád stejně. Neberu to podle toho, jestli něco připravím. Když šlape mančaft, hraju líp i já. V první půli to byl špatný výkon, jak ode mě, tak od celého mužstva. Pak se to zvedlo, a to roste výkon každého z nás. Nikdo si ale nehoní vlastní triko. Dobrou zprávou je, že máme kádr, který umí zápas i v těžké situaci otočit.

Penaltu na 2:2 jste dal s velkým přehledem nahoru k tyči, ač proti vám stál specialista na tyhle situace Michal Špit...

Znám ho asi osmadvacet let (smích), vím, že si vede statistiky, má mě hodně přečteného, od dorostu jsem na něj kopal spoustu penalt. Radši jsem se na něj nedíval. Věděl jsem, kam to chci kopnout a proměnil jsem. Zaplaťpánbůh, že jsem nezklamal a přispěl k výhře.

Jak vnímáte, když kouč Vrba hovoří o Daridovi jako o alternativě na vaši pozici?

Je to dobré pro Plzeň. Víme, co umí. Jeho čas přijde. Doufám, že budu u toho, když jeho hvězda bude stoupat, klidně budu hrát za ním. Už jsme to spolu přece zkusili.

Barcelona, váš soupeř ve skupině Ligy mistrů, vyhrála o víkendu 8:0. Co vy na to?

No zajímalo by mě, jestli se Xaviho někdo zeptal, co on říká tomu, že jsme 4:2 porazili Jablonec (úsměv). Ale ta zpráva pro mě moc dobrá není. Myslel jsem, že Iniestu hned tak nenahradí, ale asi jo.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články