Hlavní obsah

Mladoboleslavský Koubek si po prohře pofňukal

PŘÍBRAM

Excelentní rozjezd v lize měla Mladá Boleslav, jenže z posledních tří zápasů má jediný bod a v posledních dvou dostala šest branek... Po výprasku doma od Liberce prohrála v neděli 0:2 v Příbrami, která čekala na výhru nad tímto soupeřem dlouhých sedm let.

Foto: Vlastimil Vacek

Kouč Miroslav Koubek.

Článek

Trenér týmu z města automobilů Miroslav Koubek si na tiskové konferenci po utkání pofňukal, že oba inkasované góly padly po neexistujících faulech a vyloučení Kysely bylo také nespravedlivé. Tým, který má trojnásobný rozpočet než Příbram, přeci nemůže normálně prohrát... Jeho židle se povážlivě kymácí. Přítomnost momentálně volného trenéra Dušana Uhrina mladšího na nedělním duelu u Litavky nebyla náhodná...

Chybí koncentrace

„Přijeli jsme s cílem odčinit debakl s Libercem. Jenže jsme inkasovali ze standardních situací po nulových faulech. Při prvním gólu zaspal brankář Miller, pak si tam necháme propadnout míč... Ty dvě situace jsme prostě nezvládli a nad tím se musíme zamyslet. Góly ze standardek jsme nedostávali ani v přípravě,“ hořekoval Koubek.

„Dostáváme hrozně laciné branky. Neumím si to dost boře vysvětlit. Hráčům chybí v úvodu zápasu koncentrace, i když o tom pořád mluvíme. Je tam něco špatně v psychice. My jsme tady chtěli hrát na brejky a místo toho jsme museli dobývat příbramské hradby. Když už jsme se dostali do šance, tak jsme ji nedali a nechali vyniknout Hrušku, jako třeba v té největší Bulut. Pokud bychom snížili na rozdíl jednoho gólu, ještě by se s tím zápasem dalo něco dělat. Jenže po vyloučení Kysely, které bylo přísné, se naše šance ještě snížila,“ říkal smutně mladoboleslavský kouč.

"Musíme se z toho vybabrat"

Sami hráči nevědí, v čem je problém, že jejich obrana je děravá a navíc sami nedávají góly... „Kdybychom to věděli, tak si s tím poradíme. Dřív jsme měli standardní situace hodně silné, ty útočné i obranné. Teď nás z nich soupeři krutě trestají. Udělal to Liberec a teď i Příbram, ta dokonce dvakrát,“ hledal příčiny porážky gólman Miroslav Miller.

Odmítá však, že by byla Boleslav v krizi. „To určitě ne, ale musíme si všechno v kabině vyříkat a vybabrat se z toho sami. V tom nám nikdo nepomůže. Musíme hrát úplně jinak. Vezměte si třeba naši obranu. V pěti zápasech jsme dostali dva góly, teď ve dvou šest... To není normální. Kluci přeci nezapomněli bránit. Prostě se to na nás teď nasypalo. Ani já nemohu říct, že bych byl úplně v top formě. Jednou jste v pohodě, podruhé ne. Ale takový je fotbal a my si musíme umět poradit. S ofenzivou je to podobné. Před tím jsme dávali góly, teď nám to tam nepadá. Musíme zkrátka vylepšit úplně všechno,“ dodal mladoboleslavský brankář.

Reklama

Související témata: