Hlavní obsah

Slavia vyměnila asistenty trenéra, pomoci z krize má i Vaniak

PRAHA

U fotbalistů Slavie v pondělí po sérii neúspěšných výsledků skončili dosavadní asistenti trenéra Michala Petrouše Petr Vrabec a Luboš Přibyl. Místo nich má mužstvu pomoci bývalý brankář Martin Vaniak, který po jarní sezóně uzavřel aktivní kariéru. Spolu s ním bude v realizačním týmu působit dosavadní kouč rezervy Martin Poustka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Martin Vaniak se v Edenu loučí s kariérou. Teď nastupuje do realizačního týmu.

Článek

Čtyřicetiletý Vaniak je spjatý s nejúspěšnějším období Slavie v samostatné české historii. Vršovickému klubu výrazně pomohl za trenéra Karla Jarolíma k premiérovému postupu do základní skupiny Ligy mistrů a k zisku dvou mistrovských titulů. Po uplynulé sezóně ukončil profesionální kariéru a stal se šéftrenérem všech mladých slávistických gólmanů. V této funkci podle klubového webu zůstane.

O pět let mladší Poustka pracuje ve Slavii třetím rokem. Nejprve působil v oddělení skautingu, poté trénoval výběr do 16 let a byl asistentem u slávistické rezervy. Po odchodu trenéra Pavla Řeháka do Saúdské Arábie se stal hlavním koučem béčka.

Před derby na dvanácté příčce

Vedení Slavie výměnou asistentů reagovalo na krizi z posledních týdnů. Slavia v lize čtyřikrát za sebou nevyhrála a s jediným vítězstvím je v tabulce před nadcházejícím derby proti Spartě až dvanáctá. Představenstvo klubu už po pohárové porážce 0:3 v divizním Převýšově avizovalo, že pokud tým prohraje následující ligové utkání v Jablonci, dojde ke změnám v realizačním týmu.

Hlavní trenér Petrouš navzdory debaklu 0:4 na severu Čech i páteční další bodové ztrátě po bezbrankové remíze s Duklou u mužstvu zatím zůstal. Představenstvo mu o víkendu vyslovilo důvěru zejména pro další zapracovávání mladých hráčů do týmu.

Reklama

Související témata: