Hlavní obsah

Sparta dala Řepkovi zelenou, teď už jen zbývá, aby se rebel dohodl s Příbramí

PRAHA

Přestup podzimu je na spadnutí. Fotbalový rebel Tomáš Řepka (37) je na cestě ze Sparty do Příbrami. Vedení letenského klubu podle očekávání dalo v pondělí odchodu svého nedávného kapitána zelenou. Příbramský šéf Jaroslav Starka je připraven získat letenského brouska na přestup a spekuluje se, že mu nabídne měsíční plat 300 tisíc korun. Teď už jen zbývá souhlas samotného hráče, který má dát v úterý.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Řepka dává Spartě sbohem...

Článek

V lednu 2006 se do Sparty z anglického West Hamu vrátil, v září 2011 dává Letné sbohem a přesouvá se do Příbrami. Stoper Tomáš Řepka je před podpisem smlouvy s příbramským bosem Jaroslavem Starkou, vedení Sparty uvolnění svého obránce odsouhlasilo v pondělí.

Začne na Dukle, která ho také chtěla

„Již v pátek by měl Tomáš nastoupit v ligovém utkání na Dukle,“ těší se Starka, že ostře sledovaný transfer dotáhne do kýženého konce. „Moc si Tomáše vážím, je to nejlepší stoper v lize. Ty jeho slavné blikance spolu nějak vyřešíme,“ věří Starka.

Byl by to v pátek na Julisce paradoxní duel. Právě Dukla se totiž Řepku pokusila získat jako první, na nejlépe placeného hráče Gambrinus ligy však nenašla dostatek peněz. S prémiemi a bonusy si letenský brousek přišel ve Spartě až na 8 miliónů korun ročně.

Sparťan Tomáš Řepka oslavuje svůj vítězný gól, kterým rozhodl o zisku mistrovského titulu. V pozadí Kadlec a Wilfried.foto: Reuters/David W. Černý

Kvůli Řepkovi se nezastaví zeměkoule

Nebude to tedy Dukla, ale Příbram, která Řepku vytrhne z nečinnosti. Již letní příprava naznačila, že Sparta se po pěti letech pokusí sestavit svoji obranu bez idolu letenských fans. „Nechceme se Tomáše zbavit a ani nemůžeme - má u nás přece ještě na rok smlouvu. Jeho pozice v mužstvu se logicky mění, protože je zase o rok starší,“ řekl při srazu mužstva personální ředitel Jakub Otava.

„Vzhledem k jeho věku si nemůžeme dělat plány na příští pětiletku s Tomášem Řepkou na stoperu. Buď mu řeknu, že zůstává jedničkou, nebo mu oznámím, že začne sezónu jako trojka. Kvůli Tomášovi se přece nezastaví zeměkoule,“ mnohé naznačil první kouč Martin Hašek.

Šéf příbramského klubu Jaroslav Starka zasekl na udici velkou rybu...foto: Michal Doležal

Žádné komplikace už Starka nečeká

Řepka nejdřív přišel o kapitánskou pásku, na úkor Ericha Brabce však na začátku sezóny po boku Tomáše Zápotočného přece jen hrál. Po prohře s Vasluí, vyřazení z evropských pohárů a hlavně příchodu Jiřího Jarošíka však bylo jasné, že Sparta s Řepkou opravdu nepočítá.

„Se Spartou jsme našli společnou řeč. Teď už zbývá doladit smlouvu s Tomášem. Předběžně jsme na všem dohodnutí, neměl by v tom být problém,“ řekl Starka pro ČTK poté, co se v pondělí dohodl s vedením Sparty.

V úterý bude Starka jednat přímo s Řepkou a jeho agentem Pavlem Paskou. To by měl být poslední bod nejzajímavějšího přesunu na ligové scéně za poslední měsíce a sezóny.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články