Hlavní obsah

Příbramský kouč Vavruška si věří: Řepku srovnám!

Karel FeltSport.czPrávo

Řízný stoper Tomáš Řepka Příbrami ještě svoje ano neřekl, ale vše nasvědčuje tomu, že se tak v úterý stane. „V pondělí jsem jednal se Spartou o podmínkách jeho uvolnění, dohodli jsme se bez problémů. Čekali jsme na její stanovisko, protože Tomáš má na Letné smlouvu do konce sezóny. Spolu se sejdeme v úterý dopoledne u jeho agenta Pavla Pasky. Na podmínkách jsme dohodnuti, záleží jen na Řepkovi, jak se rozmyslel,“ řekl pro Právo a Sport.cz příbramský boss Jaroslav Starka.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Řepka (nahoře) si umí v šestnáctce zjednat pořádek...

Článek

Přivést do rozjetého, byť mladého mužstva, kontroverzního hráče, jako je Tomáš Řepka, může být problém. To si uvědomuje i příbramský trenér David Vavruška, který je jen o rok starší než letenský matador. Kabina na jednu stranu jeho příchod vítá, na druhou mají někteří hráči obavy z Řepkova přístupu. Servítky si při komunikaci se spoluhráči rozhodně nebere.

Nikoho neplácá ani nepomlouvá

„Samozřejmě, že to může být krok pozitivní, ale i negativní. Věřím v tu první variantu. Pokud bude chtít Tomáš ukázat, že chyba byla ve Spartě, jako to dokázali Horváth, Kolář nebo Limberský v Plzni, pak může být velkým přínosem. V opačném případě mohou nastat problémy. Já jsem si ale vždycky dokázal udělat v kabině pořádek, a pokud bych nezvládl Řepku, neměl bych tu co dělat,“ pravil příbramský kouč.

Hráče neuráží, ale... „Nemám problém říct komukoliv na rovinu svůj názor, i když vím, že si tím někdy škodím. Přetvářku ale nesnáším. V kabině jsme zvyklí říkat si věci na rovinu. Mnohdy je to nepříjemné. Třeba svoje si užil Aleš Hruška po zbytečné prohře v Teplicích, kde zavinil penaltu, z níž jsme dostali rozhodující gól. Hráči jsou na to zvyklí a tuhle filozofii přijali. Je lepší si všechno hned vyříkat a normálně pokračovat, než to nosit v sobě nebo se pomlouvat bokem. Není můj styl, abych hráče plácal po ramenou a pak si u šéfa klubu Starky stěžoval,“ zdůraznil příbramský kouč.

Prodloužená ruka či pusa

Vavruška hodně spoléhá na Řepkovu zkušenost v obraně. „Umí si ji zorganizovat. Dokáže také odhadnout situaci na hřišti a reagovat. V tom by mohl být mojí prodlouženou rukou či pusou, protože já to kolikrát od lavičky neukřičím. Tomáš jako zkušený borec pozná, co se děje. Stalo se nám, že se defenzivní záložník zatoulal k postranní lajně. Určitě by poznal, že to je špatně a zjednal pořádek. Je pravda, že nám proti Boleslavi chyběla víc zkušenost ve středové řadě, v čemž by nám nepomohl, ale kluky může uklidnit i ze svojí pozice,“ vypočítal Vavruška. S Řepkou osobně ještě nemluvil, ale kabinu na jeho příchod už připravuje.

„To je věc Jardy Starky, jestli ho přivede nebo ne. On je majitel, hráče platí, kupuje i prodává. Já jsem tu od toho, abych tým trénoval a co nejlépe připravil na zápas. Řepka není hráč, kterému bych musel něco dlouze vysvětlovat. Mám i vymyšleno, jak přeskupím obranu, ale to před důležitým pátečním zápasem na Julisce s Duklou říkat nebudu, i když není těžké si složení obrany odvodit,“ pravil Vavruška. Řepka by měl hrát ve stoperské dvojici s Hejdou, vlevo zůstane Pleško, a vpravo, kde spíš hráči jen alternovali, se přesune Krejčí, který na této pozici v minulosti už hrál.

Příbramští fanoušci se na Řepku těší. Už se ptají i po suvenýrech. „Až bude definitivní, že přichází, hned spustíme výrobu šál a dresů. Na zápas se Spartou by měly být k dispozici,“ slíbil ředitel klubu Petr Větrovský. Pokud zítra Řepka skutečně řekne 1. FK Příbram svoje ano, týž den by měla být podepsána smlouva do konce této sezóny a ve středu už by se měl hlásit na tréninku. Hejda už dopředu avizoval, že mu také přenechá svoje číslo 2, takže v pátek proti Dukle by měl Řepka nastoupit se svým oblíbeným číslem, akorát na černém příbramském dresu...

Reklama

Související témata: