Hlavní obsah

Ani jsem se Hušbauera nedotkl, přísahal vyloučený Svěrkoš

OSTRAVA/PRAHA

Ze špílmachra se stal nejsmutnějším hrdinou. Ostravský fotbalista Václav Svěrkoš věřil, že v pondělní dohrávce 7. ligového kola proti Spartě dovede trápící se Baník k senzaci. Místo toho vypil kalich hořkosti až do dna. Po jeho zaváhání domácí už ve třetí minutě inkasovali, v závěru první půle pak putoval předčasně do sprch po dvou soubojích s bývalým spoluhráčem Josefem Hušbauerem.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Ostravský Václav Svěrkoš (vlevo) dostává žlutou kartu za faul na Josefa Hušbauera ze Sparty. Po druhé žluté musel předčasně do kabin.

Článek

"Moc jsem se na ten zápas těšil, nakonec jsem nedohrál ani poločas. Moc mě to mrzí, protože na hřišti bych klukům pomohl určitě více. To se asi všeobecně vědělo, takže to dopadlo, jak to dopadlo," prohlásil jízlivě Svěrkoš.

Jeho osud v dnešním večeru se začal rychle naplňovat. Už ve třetí minutě po souboji s Grajciarem přišel o míč a Sparta dala z rychlého protiútoku důležitý první gól. "I tahle ztráta mě mrzí, i když si myslím, že to na mě byl faul. Ale i pak, myslím, všichni cítili, že máme na to, abychom vyrovnali," řekl Svěrkoš.

Spoluhráčům děkoval

Další osudové momenty přišly vzápětí. Svěrkoš se vyfauloval na bývalém spoluhráči Josefu Hušbauerovi, za dvě kolize v nic neřešícím prostoru poblíž středové čáry dostal dvě žluté karty.

Zasmušilý Václav Svěrkoš na lavičce Baníku. Po vyloučení sledoval polovinu zápasu se Spartou jen jako divák.foto: ČTK/Petr Sznapka

"V prvním případě kontakt byl, normálním pohybem jsem se o něho otřel ramenem a on spadl. Jestli to bylo na žlutou, tak ji měl dostat i Kweuke, který potom našemu Markovi udělal totéž," tvrdil Svěrkoš. "V té druhé situaci jsme jen proběhl kolem něj, vůbec nic nebylo. To bylo jasně vidět i v televizi," rozčiloval se ostravský útočník, který bude Baníku minimálně jedno utkání scházet.

Sudí Jiří Jech byl ale jiného názoru. Svěrkošovo proběhnutí s vystrčeným loktem kolem Hušbauera ocenil druhou žlutou kartou a následným vyloučením. "Ptal jsem se ho (Hušbauera), proč to dělá, neřekl mi na to nic. Nevím, jestli mě pokyn padat a ležet," uvedl Svěrkoš. "Dneska jsme ale hráli jeden z nejlepších zápasů a je velká škoda, že to takovým způsobem bylo ovlivněno. I v desíti kluci makali a mohli vyrovnat, měli šance. Musím jim za to poděkovat," řekl Svěrkoš.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice