Hlavní obsah

Řepka do Příbrami nepřestoupí. Rozhodl se zůstat ve Spartě

PRAHA

Tomáš Řepka v úterý večer odmítl nabídku Příbrami a raději zůstane ve Spartě, kde ale s největší pravděpodobností hrát nebude. Dokonce zřejmě nezůstane ani v kabině...

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Řepka se rozhodl zůstat ve Spartě.

Článek

„Večer mi to volal Tomášův manažer Pavel Paska. Ve středu jsme se měli sejít a Řepka měl říct definitivní ano či ne. Třikrát schůzku odložil. Mrzí mě to, protože jsme udělali maximum. Sponzorům, které jsme na něj sehnali, to musím nějak vysvětlit,“ říkal zklamaný šéf příbramského klubu Jaroslav Starka.

Příbram Řepkovi nabídla 300 tisíc korun měsíčně, což není ani polovina toho, co bere na Letné. „Už v sobotu jsme se dohodli na podmínkách. Vzal si jen den na rozmyšlenou, pak z toho byly tři. Smlouvu jsme připravili do konce sezóny bez opce. Naposledy mi řekl, že si v úterý ještě něco potřebuje zařídit a ve středu se uvidíme,“ dodal Starka s tím, že středeční půlnocí končí přestupní termín v Česku a tudíž další odklad není možný.

Křetínský chtěl vyjít vstříc

Řepka se netajil tím, že chce kariéru ukončit titulem na Letné. Také se údajně obával, jak by na jeho odchod reagovali fanoušci. Jeho reakce a chování však nechápou ani ve Spartě.

„Vyšli jsme mu v ústrety s každým termínem schůzky, o který požádal. O víkendu se sešel s majitelem klubu Křetínským. Ten mu nabídl, že mu Sparta vyjde vstříc a do Příbrami půjde jen na hostování, na jaře se vrátí a rozloučí se jako sparťan se vší slávou, která mu náleží... Hovořil s ním i generální sportovní manažer Jozef Chovanec. Tomu řekl, že by rád šel jinam, protože chce ještě hrát. Od vedení klubu dostal k odchodu zelenou. Vážíme si toho, co pro Spartu udělal, proto jsme se snažili mu maximálně vyhovět. V úterý jsme se měli sejít spolu. Hned po tréninku ale beze slova odjel... Opravdu nevím, co vlastně chce,“ řekl Právu personální ředitel Sparty Jakub Otava.

Řepka nebere telefon, nereaguje na SMS. Ocitl se v situaci, jakou dosud nepoznal. Vzhledem k okolnostem je skoro jisté, že nezůstane ani v kabině Sparty. Na Letné se totiž shodují, že by v rozjetém týmu jeho přítomnost nedělala dobrotu. Naděje, že by hrál, je téměř nulová...

V lize nastoupil na podzim jen v prvních třech kolech v Českých Budějovicích, poté doma proti Jablonci a v Uherském Hradišti proti Slovácku. Pak ještě vyrukoval k nepovedenému zápasu Evropské ligy ve Vaslui, ale od té doby se v letenské sestavě neobjevil.

Byl zraněný, ale hlavně -  vztah majitele Sparty, který k němu byl hodně tolerantní, už silně ochladl.

Reklama

Související témata: