Hlavní obsah

Druhé místo se mnou nic nedělá, tvrdí liberecký obránce Gebre Selassie

Josef PešoutSport.cz

Úspěšné období prožívá na podzim liberecký fotbalový obránce Theodor Gebre Selassie. I díky jeho kvalitním výkonům se Slovan pohybuje na druhém místě prvoligové tabulky a přesvědčivě si zatím počíná i v Ondrášovka Cupu. "Nynější druhá příčka je jen výrazem toho, že se nám daří. Ale liga bude ještě dlouhá," říká v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: archiv

Liberecký obránce Theodor Gebre Selassie

Článek

Co s vámi dělá současné přední postavení v lize?

Myslím si, že nic. Něco podobného jsem poznal už po svém příchodu do Liberce. Vzpomínám si, že před třemi lety jsme hráli až do posledního kola o titul a nakonec jsme skončili třetí. Takže nynější druhá příčka je jen výrazem toho, že se nám daří. Ale liga bude ještě dlouhá.

Jistě jste uvažovali nad tím, co scházelo, abyste na vedoucí Spartu ztráceli méně, než aktuálních sedm bodů?

To je jasné. Nezvládli jsme doma zápas s Teplicemi. Klopýtnutí nás potkalo i minule s Olomoucí, kdy jsme v deseti vybojovali aspoň bod, ale měli jsme vyhrát. Škoda, že jsme nepotvrdili úspěšné výsledky ze hřišť soupeřů.

Nečekal jste, že byste mohl odpočívat v pohárovém duelu v Převýšově?

Ale to zase ne. Nemáme tak široký kádr, abychom si mohli dovolit postavit třeba tak zvaně slabší sestavu. Jsem rád, že jsme v Převýšově vyhráli 4:1. Nechtěli jsme tam dopadnout, jako Slavia, která v Převýšově vypadla. Udělali jsme důležitý krok k postupu, který ještě musíme potvrdit v domácí odvetě.

Takže se můžete soustředit na nedělní ligový zápas v Praze s Bohemians 1905...

Podle tabulky budeme favority, což musíme přijmout. S Bohemkou je to vždycky těžké. Hrají silový fotbal. Pokud chceme pořád figurovat nahoře, neměli bychom mít strach z žádného soupeře. Věřím, že nás tam nepotká nějaký útlum.

Počítáte s nominací do reprezentace pro blížící se zápasy se Španělskem a Litvou?

Doufám, že se do ní vejdu. Ale konkurence v obraně je hodně velká. Kluci hrají v zahraničních ligách a už samotný fakt, že jsem dostal pozvánky na nedávné reprezentační srazy, vnímám jako obrovský úspěch.

Reklama

Související témata: