Hlavní obsah

FOTBAL: Mizérie Ostravy nemá konce. Prohrála doma i se Slováckem

PRAHA

Podzimní mizérie ostravského Baníku nemá konce. I po osmi kolech dál čeká na výhru, neboť doma prohrál i se Slováckem, když o výsledku rozhodl osm minut před koncem Košút. Hodně šťastnou výhru si naopak připsala na své konto Olomouc. V duelu s Teplicemi se nedokázala v ofenzívě vůbec prosadit, naopak Severočeši měli hned několik vyložených šancí. Mahmutovič, Rosa a Stožický je však neproměnili a tak devět minut před koncem vstřelil jediný gól Varadi.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Útočník Sigmy Olomouc Jakub Petr (vlevo) a teplický obránce Milan Matula.

Článek

Před televizními kamerami přivítali Hanáci Teplice, které v Olomouci nevyhrály už osm dlouhých let. Ani tentokrát Radův tým prokletí nezlomil, i když byl lepším celkem a body by si zasloužil. V  první půli byl nebezpečnější, vycházel z dobře organizované obrany k rychlým výpadům, z nichž mohli nejprve Mahmutovič a po něm Rosa ve vyložených šancích skórovat. Také po přestávce se nabídla hostům obrovská příležitost. Mahmutovič utekl, naservíroval ideální přihrávku Stožickému, jenže ten trefil jen vybíhajícího Zlámala. To byl zlomový moment celého duelu, neboť Olomouc v tu chvíli už myslela na remízu. Nakonec ale bylo všechno jinak... Po chybě teplického stopera Lukáše se devět minut před koncem prosadil Varadi, který střílel do prázdné brány a zápas rozhodl.

Baník nevyhrál ani na osmý pokus

Ve druhém sobotním zápase nastoupila Ostrava proti Slovácku s tím, že chtěla oslavit první podzimní výhru. Výkon v první půli ovšem jejím ambicím moc neodpovídal. V hodně nezáživném zápase si vyloženou šanci nepřipravila a k ohrožení Filipkovi brány se nedostala. Hosté na tom byli lépe, neboť Došek trefil tyč a vyloženou šanci Ondřejky likvidoval domácí brankář Pietrzkiewicz, který svůj hned několikrát v průběhu střetnutí podržel.

I po změně stran bylo Slovácko nebezpečnější, Došek a Pavelka několikrát ohrozili bránu Baníku, ale mušku přesnou neměli. Až osm minut před koncem si na míč směřující za obranu Baníku naběhl Košút a  rozhodl o tom, že si hosté odvezli tři body. Ostrava, které hodně chyběl distancovaný Svěrkoš, tak dál čeká na první podzimní výhru.

Osmé kolo fotbalové ligy
Pátek
Dukla - Příbram 2:1
Branky: 16. Vorel, 48. Hanousek - 39. Wágner.
Č. Budějovice – Plzeň 0:0
Sobota
Olomouc - Teplice 1:0
Branku: 81. Varadi
Ostrava - Slovácko 0:1
Branku: 82. Košút.
Neděle
15.00Jablonec - Viktoria Žižkovon-line
16.00Mladá Boleslav - Hradec Královéon-line
17.00Bohemians - Liberecon-line
Pondělí
19.30Sparta - Slaviaon-line

Reklama