Hlavní obsah

Dukla - Příbram 2:1Po slovní přestřelce Dukla oslabenou Příbram přece jen udolala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Vorel 1 : 0
39. Wágner 1 : 1
48. Hanousek 2 : 1

PRAHA

I v deseti sice Příbram v prologu k osmému ligovému kolu na pražské Julisce vyrovnala, soustavnému tlaku domácích však vzdorovat nedokázala. Ani nemohla, protože přesilovka Dukly trvala více než hodinu... Střídající Ricka, který nahradil hned po čtvrthodině zraněného Hejdu, totiž po pouhých dvanácti minutách na trávníku stáhl unikajícího Lietavu, musel z placu a Pražané tudíž měli početní i herní převahu, kterou v historicky prvním duelu na scéně nejvyšší soutěže zúročili v cennou výhru.

Foto: Zbyněk Stanislav, ČTK

Radost fotbalistů Dukly z vedoucího gólu.

Článek

Už po dvaceti minutách mohlo být po zápase. Dukla totiž v duelu, jemuž předcházela spousta nevraživosti, oboustranných invektiv a vzájemných slovních výpadů, ale jenž na trávníku probíhal v poklidu, vedla po přesné hlavičce Vorla zaslouženě už 1:0, když se v šanci víc než tutové zjevil Pázler. Berger mu na malé vápno naservíroval přihrávku, kterou nešlo neproměnit, jenže dvacetiletý útočník Pražanů vyloženou šancí pohrdl. Nejenže se netrefil mezi tyče, on dokonce prázdnou bránu vysoko přestřelil.

Pro domácí dvojnásobná škoda, neboť mohli mít soupeře na lopatkách. Příbram totiž po čtvrthodině přišla o zraněného stopera Hejdu, vzápětí inkasovala a do třetice jí hrozila další pohroma.

Příbram vyrovnala i v deseti

Chvíli hrůzy však přežila, takže dýchala, doufala a začala se osmělovat. Dokonce tak, že Mareš jen těsně míjel domácí bránu. Vzepětí trvalo ovšem jen pár minut, neboť střídající Ricka si v souboji s unikajícím Lietavou pomohl rukama, stáhl ho k zemi, takže nic jiného než červenou spatřit nemohl.

V deseti myslela Příbram samozřejmě hlavně na bránění, přitom ale čekala, zda se jí snad nepovede z některého výpadu utkání přece jen zdramatizovat. Netrvalo to dlouho, neboť ještě před přestávkou domácí obrana v šestnáctce úplně zapomněla na střelce Wágnera a ten skóre pohodlně srovnal.

Hanouskovo rozřešení po přestávce

Dukla se rychle probrala, jenže ani Liatavova příležitost, ani Bergrova parádní bomba do tyče gólem neskončila. Hned po přestávce se ovšem vedení dočkala, neboť Hanousek doslova propálil výborného brankáře Hrušku a vyburcoval tak spoluhráče k velkému náporu.

Příbramský gólman však čaroval, Lietavovi zlikvidoval hned několik jasných příležitostí i sólo z půlky hřiště, Svatonskému a Bergerovi zmařil velké šance rovněž, takže Příbram až do konce žila, dýchala a doufala. Hru sice v závěru otevřela, ale podruhé se jí už v oslabení vyrovnat nepovedlo, i když se Dukla o výhru a tři body hodně strachovala.

Dukla Praha – Příbram 2:1
Branky: 16. Vorel, 48. Hanousek – 39. Wágner. Rozhodčí: Královec – Zlámal, Wilczek. ŽK: Lietava, Vorel - Valenta. ČK: 27. Ricka. Diváci:1 858. Poločas 1:1.
Dukla: Rada - Hašek, Švejdík, Vorel, Vrzal - Malý (79. Podrazký), Gedeon, Hanousek - Berger (90.+2. Markovič), Lietava, Pázler (46. Svatonský). Trenér: Kozel.
Příbram: Hruška - Štochl, Krejčí, Hejda (15. Ricka), Pleško - Mareš, Koukal, Tarczal, T. Pilík (75.Valenta) - Wágner, Šlapák (83. Papšyc). Trenér: Vavruška.

Reklama

Související témata: