Hlavní obsah

Aspoň jsem Hruškovi pomohl do sestavy kola, ulevil si spalovač šancí Lietava

Neskutečné, kolik šancí dokázal slovenský legionář ve službách pražské Dukly Ivan Lietava spálit. Přímo neuvěřitelné, kolik gólů mu příbramský brankář Aleš Hruška chytil. „Alespoň jsem mu pomohl do sestavy kola,“ ucedil trochu hořce útočník pražského nováčka, jenž měl příležitostí minimálně na tři zápasy. Gól by však v duelu s Příbramí nedal, ani kdyby hrál až do rána. „Hlavně že je dali jiní a vyhráli jsme, to je podstatné,“ evidentně se ulevilo Lietavovi, když prolog k osmému kolu skončil a výhra zůstala na Julisce.

Foto: Milan Malíček, Právo

Útočník Ivan Lietava z pražské Dukly v souboji s příbramským Krejčím.

Článek

Pálil jako u Verdunu, hlavičkoval, v jeden moment už dokonce vynikajícího příbramského Hrušku překonal... „Však už jsem zvedal ruce nad hlavu, jenže on to chytil. Lapal výborně,“ skládal Lietava poklonu soupeřovu brankáři, jenž držel Příbram svými vynikajícími zákroky na Julisce nad vodou.

Jeho mančaft hrál déle než hodinu jen v deseti, neboť náhradník Ricka musel už po dvanácti minutách z placu. Právě Lietavu, jenž mu unikal, zastavil jen faulem a spatřil červenou. „Nic sudímu vyčítat nemohu, byl jsem poslední v naší obraně a zabrzdit jsem ho musel,“ soukal ze sebe vyloučený příbramský stoper.

„Byl to jeden ze dvou klíčových momentů zápasu. Nejprve zranění Hejdy, kterého ze hřiště odnesli a my po standardní situaci inkasovali první gól, pak vyloučení,“ rozebíral duel brankář Hruška. "Kdyby Hejda na place zůstal, určitě bychom neinkasovali," byl skálopevně přesvědčen.

Příbramský gólman Aleš Hruška na Julisce exceloval.foto: ČTK/Zdeněk Němec

Byli jsme někde na Mníšku, zlobil se Vavruška

„Klíčovým momentem bylo i to, že v úvodu zápasu jsme byli ještě někde na Mníšku,“ vyčítal hostující kouč David Vavruška svým svěřencům koncentraci, jež jim evidentně scházela. Dukla toho dovedla využít, šla do vedení, měla další šance, navíc získala po Rickově vyloučení i početní převahu.

„Začali si ale bohužel myslet, že je rozhodnuto, a tomuto klamu jsme podlehli. Přišla pasáž, kdy jsme vypadli z role, a soupeř vyrovnal, ale přestávka nás naštěstí uklidnila. Druhý gól hned po půli také, ale ten třetí, pojišťovací nám chyběl,“ glosoval důležitou výhru domácí trenér Luboš Kozel a vyzdvihoval právě autora vítězné trefy Marka Hanouška.

„Na posledním tréninku si ve čtvrtek způsobil výron kotníku a vypadalo to na týdenní absenci. Ráno však přišel s tím, že noha už je lepší, v poledne chtěl hrát a navečer zápas rozhodl,“ kvitoval kouč Pražanů přístup a hru svého svěřence.

Rozruch po vyloučení příbramského Ricky už ve 27. minutě utkání.foto: Právo/Milan Malíček

Kozel smolařovi nic nevyčítal

Ani smolaře Lietavu však Kozel navzdory spáleným šancím nezatracoval, protože tři získané body všechno zahladily. „Jsou prostě zápasy, kdy člověk nedá gól, i kdyby chtěl sebevíc. On měl v první půli stoprocentní příležitost, která ovšem brankou neskončila, o to víc se snažil prosadit v dalším průběhu zápasu. I proto někdy volil individuální řešení namísto toho, aby třeba nahrál Svatonskému,“ rozebíral Korel výkon Lietavy.

„Pro nás je však nesmírně důležitým hráčem, protože díky němu držíme míč, jsme vpředu silní, on má výbornou hlavu a prosazuje se ve vzduchu,“ dodával okamžitě.

Slovenský legionář na to nic. Jen slova úlevy, že zápas pro jeho Duklu dobře dopadl a k tomu i trochu víry, že v příštím zápase už ho podobné střelecké prokletí provázet nebude a on gól dá.

Reklama

Související témata: