Hlavní obsah

Škoda, že domácí netrénoval chytrák z hlediště, litoval kouč Plzně Vrba

Václav ProcházkaSport.cz

Obléhání soupeřovy brány končilo pořád stejně: střeleckým zmarem. Plzeň nedobyla soustředěnou budějovickou defenzivu, v pátečním večerním ligovém utkání ji nepřinutila k větším chybám. A když už, tak zářil domácí gólman Křížek. 0:0 - v posledním utkání před středeční bitvou s milánským gigantem v Lize mistrů pro Západočechy žádná sláva.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Kouč Pavel Vrba

Článek

„Hráli jsme naplno,“ reagoval plzeňský kapitán Pavel Horváth rázně na poznámky, že ofenziva jeho týmu byla vlažnější než jindy. „Měli jsme šance, nedali jsme je. Proměnit něco hned zkraje, vypadalo by to jinak, ale byli jsme zbrklí,“ pokračoval matador ze sestavy hostů.

Kouč Pavel Vrba to viděl poněkud jinak. „Nedokázali jsme si vytvořit příležitosti, byli jsme pasivní,“ nasadil kritičtější tón. Výsledkový smír bral jako spravedlivé rozřešení. „Příležitosti byly na obou stranách. Budějovice to v závěru mohly strhnout na svoji stranu. My jsme přitom měli víc ze hry, víc míč pod kontrolou,“ posteskl si.

Čím to, že ligovými skvosty nabitá plzeňská sestava nebrala plný počet bodů v souboji s mužstvem ode dna tabulky? „Obrana soupeře pracovala velice dobře na vlastní polovině. Přes zhuštěný prostor ve středu se nám nedařilo,“ konstatoval Vrba.

Jindy se zdráhá vyslovit jméno při kritice, tentokrát neváhal. „Chyba byla, že Petržela, Kolář, Pilař - naše rychlostní typy - nebyli výraznější. Nepochválím je. Ani střelba ze střední vzdálenosti nešla, lítalo to deset metrů nad, tím nikoho neohrozíme,“ pokračoval Vrba.

Cipro: Remízu s Plzní by bral u nás každý

Stačil si všimnout i nelibosti jedinců v hledišti směrem k budějovickému kouči Františku Ciprovi. „Jeden z diváků hulákal, proč domácí hrajou jen na jednoho útočníka. Jenže právě v tom to bylo, zhustili střed. Pro nás škoda, že to ten člověk netrénoval a nezměnil, třeba bychom se prosadili,“ pravil Vrba.

„Fandové to vidí nejlíp, tak to bývá,“ rýpl si s ironií ostře do radílků polohlasně na tiskovce vedle sedící Cipro.

Ubráněný bod jej zjevně těšil. „V téhle době by ho proti Plzni bral asi každý trenér u nás,“ podotkl. Obezřetnost na hřišti slavila úspěch. „S takovým soupeřem ani nemůžeme hrát nahoru dolů. A nejen my, jsou prostě úplně někde jinde. Ale remíza je spravedlivá, šance byly. Křížek chytil dva góly, i náš Sandro však měl možnost dát branku,“ liboval si Cipro.

I ztrátu ovšem zaznamenal. „Máme smůlu. Zranění Bakaly hned na začátku mrzí, má přetržené vnitřní vazy v koleni, bude chybět dlouho,“ vzhlížel k příštím týdnům Cipro. Nasadit už bude moci hosta z Plzně Brezinského. V boji o holé přežitá v lize...

To Západočeši vyrazí příští týden do Milána. „Ztráta nám v hlavě určitě nic neudělá,“ dodal optimisticky Horváth.

Reklama

Související témata: