Hlavní obsah

Jablonec udolal oslabený Žižkov, klokani remizovali s Libercem

PRAHA

Jablonec nakonec téměř hodinové početní převahy přece jen využil a v duelu 8. ligového kola Viktorii Žižkov porazil. Pražané šli na severu Čech překvapivě do vedení, jenže vzápětí přišli o vyloučeného Bodečka a navíc inkasovali z penalty. V oslabení odolávali dlouho, ale v závěru dvakrát inkasovali. Mladá Boleslav nedokázala doma porazit Hradec Králové. A to měla ještě štěstí, že neprohrála, neboť pět minut před koncem neproměnil hostující Černý pokutový kop. Klokani remizovali doma s Libercem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Nejlepší podzimní střelec David Lafata dal do sítě Žižkova dva góly.

Článek

Jablonec  vstoupil do utkání s Vikt. Žižkov  skutečně s vervou a elánem, vytvořil si převahu, Beneš, Piták a Lafata měli šanci otevřít skóre, ale Vaclíka nepřekonali. A tak po půlhodině udeřilo na druhé straně, neboť Böhm za pomoci tyče a stopera Beneše dostal hosty překvapivě do vedení.

Červená znamenala zlom

Jenže takřka vzápětí spatřil hostující Bodeček po faulu na Lafatu červenou kartu, musel ze hřiště a na Žižkov čekala téměř hodinu hra v oslabení. A navíc za nerozhodného stavu, neboť Lafata penaltu nařízenou po faulu Bodečka proměnil ve vyrovnávací gól.

Druhá půle se nesla ve znamení permanentní převahy Jablonce, který obléhal bránu Pražanů a připravoval si šanci za šancí, jenže Lafata, Kovařík a spol. je zahazovali. Žižkov bránil a spoléhal na rychlé výpady, z nichž Böhm podruhé vystrašil domácí tým. Nakonec se ale Jablonec po vytrvalém obléhání Vaclíkovy brány přece jen dočkal a Kovařík dal osmnáct minut před koncem vedoucí gól. Hosté se ale moc a moc zlobili, neboť reklamovali ofsajd.

Definitivně o osudu zápasu rozhodl Lafata, který proměnil i druhý pokutový kop. Sudí ho nařídil poté, že brankář Vaclík stáhl v šestnáctce právě Lafatu.

Černý neproměnil penaltu

V dalším nedělním střetnutí hostí Mladá Boleslav Hradec Králové a snaží se napravit dvě poslední prohry. Zaváhala doma s Libercem, neuspěla ani v Příbrami, takže tentokrát tentokrát zahájila proti Hradci Králové náporem a měla Procházkou první velkou příležitost. Jenže ten ji neproměnil, nepochodil ani Ščuk, takže Bolku musel zachraňovat brankář Miller v šanci, do které se dostal Dvořák.

Po změně stran se domácí přece jen dočkali, neboť Chramosta vstřelil v 49. min. vedoucí gól. Jenže Východočeši se nevzdali, začali myslet na útočení a Černému se za vydatného přispění domácího Procházky povedlo vyrovnat. Votroci vycítili šanci na tři body, k nimž měli blízko. Štěpán ale ve vyložené příležitosti nepochodil, Černý dokonce zahodil penaltu, kterou sudí nařídil za sražení Dvořáka Janíčkem. Kopl ji špatně, brankář Miller ji  vystihl a domácí pak  i v deseti remízu uhájili.

Klokani obrali o body Liberec

Klokanům začátek zápasu s Libercem vyšel, neboť už v 18. min. dal Borek po rohovém kopu Šumského gól. Po půlhodině ale bylo vyrovnáno, když Štajnerův trestný kop zužitkoval Rabušic.

V bojovném zápase plném nesmlouvavých soubojů a také žlutých karet nakonec měli blíž k vítězství přece jen Bohemians. Hlavně ve druhé půli mohli rozhodnout Nešpor či Škoda, ale výsledkem snažení klokanů byla jen tyč nastřelená Škodou třináct minut před koncem. I Liberec měl ale k brance blízko, jenže střídající Rilke trefil rovněž jen tyč. Nakonec se ovšem body ve Vršovicích dělily.

Osmé kolo fotbalové ligy
Pátek
Dukla - Příbram 2:1
Branky: 16. Vorel, 48. Hanousek - 39. Wágner.
Č. Budějovice – Plzeň 0:0
Sobota
Olomouc - Teplice 1:0
Branka: 81. Varadi.
Ostrava - Slovácko 0:1
Branka: 82. Košút.
Neděle
Jablonec - Viktoria Žižkov 3:1
Branky: 36. a 83. Lafata obě z pen., 72. Kovařík - 32. Böhm
Mladá Boleslav - Hradec Králové 1:1
Branky: 49. Chramosta - 65. Černý.
Bohemians - Liberec 1:1
Branky: 18. Borek - 32. Rabušic.
Pondělí
19.30 Sparta - Slaviaon-line

Reklama

  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články