Hlavní obsah

Ostrava - Slovácko 0:1Baník dál tápe, bez Svěrkoše doma podlehl i Slovácku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
82. Košút 0 : 1

OSTRAVA

Krize fotbalistů Ostravy je stále výraznější, bez potrestaného útočníka Václava Svěrkoše Baník v osmém kole nejvyšší soutěže doma podlehl Slovácku 0:1. O jeho první ligové výhře na Bazalech rozhodl osm minut před koncem Tomáš Košút. Ostrava v domácím postředí prohrála šestý zápas v řadě, už 453 minut nedala gól a stává se horkým adeptem na sestup. Slovácko popáté za sebou neprohrálo.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Fotbalisté Baníku smutní po další porážce.

Článek

Stalo se letošní ostravskou tradicí, že minimálně jednu vyloženou šanci soupeři Baník nabídne sám. Potvrdila to hned druhá minuta, v níž po špatně zahraném ofsajdsystému běžel sám na domácího gólmana Pavelka, ale při střele dal míči opačnou faleš a Bazaly si oddechly.

Akutní potřeba bodovat na domácích visela jako závaží. Ostrava znovu dřela, ale už v předfinální fázi z její snahy čišela nervozita a svázanost. Do zakončení domácí dotáhli rychlý kontr v 12. minutě, Ferenčík však ze slibné pozice branku neohrozil. Slovácko sice v mezihře soupeře výrazně nepřevyšovalo, ale větší sehranost v ofenzivě byla cítit. Hosté byli nebezpečnější. Došek se v 18. minutě šikovně prosmýkl středem vápna a tentokrát Baník zachránila tyč.

Domácí pak zdálky vystrašil Ondřejka jedovatou střelou těsně vedle a v poslední minutě poločasu vytáhl bravurní zákrok gólman Pietrzkiewicz, jenž se vrhl pod nohy osamocenému Ondřejkovi a zabránil skoro jistému gólu.

I po pauze byl polský gólman vidět. Převaha hostů vzrostla, Daníček z brejku netrefil branku a tyčku lízla i Ondřejkova tečovaná rána, po níž se Pietrzkiewicz už jen bezradně díval. Vzápětí se ale ostravský brankář vyznamenal, když po signálu Slovácka reflexivně vyrazil další tečovanou střelu z malého vápna.

Baník byl bezzubý. Krautův trestný kop měl však v 75. minutě gólové parametry a vyznamenal se i hostující brankář Filipko. Osm minut před koncem pak zhatil domácí naděje Košút, který v situaci zavánějící ofsajdem v pádu nohou usměrnil do sítě centr a postaral se o první vítězství Slovácka na Bazalech v prvoligové historii.

Baník Ostrava - Slovácko 0:1 (0:0)
Branka: 82. Košút. Rozhodčí: Příhoda - Chytil, Gallo. ŽK: Kraut, Ferenčík - Daníček. Diváci: 4357.
Ostrava: Pietrzkiewicz - Zawada, Marek, Vomáčka, Cverna - Droppa, Lukeš - Poliaček, Kraut, Malcharek (46. Badaljan) - Ferenčík (79. Greguš). Trenér: Malura.
Slovácko: Filipko - Reinberk, Trousil, Košút, Kubáň - Daníček, Kordula - Pavelka, Valenta (88. Mezlík), Jeleček (34. Ondřejka, 90. Lukáš) - Došek. Trenér: Soukup.

Reklama

Související témata: