Hlavní obsah

Zjistili jsme, jak je fotbal krutý, posteskl si trenér Teplic Rada

OLOMOUC

Teplice v Olomouci podaly výborný výkon, sahaly po třech bodech, skvěle bránily, vytvořily si několik tutovek, chybělo jim však jediné - góly a proto odjížděly z Hané s prázdnou. „Zjistili jsme, jak je fotbal krutý. Ne, že bychom byli nějak výrazně lepší, ale měli jsme tady vyhrát,“ věděl kouč Severočechů Petr Rada.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Trenér Teplic Petr rada během zápasu v Olomouci.

Článek

"Vytvořili jsme si čtyři stoprocentní šance, které jsme si přišli po parádních kombinacích, bohužel, koncovku jsme nezvládli. Sigma v podstatě žádnou tutovku neměla. Když hrozila, tak jen ze standardek. Neproměníme-li ale takové příležitosti, jaké jsme tady měli, musíme počítat se vším. Domácí ale byli šťastnější,“ doplňoval Rada.

Zahozených šancí litoval i teplický kapitán Petr Lukáš. „Co jsme nedali, je hrůza. Za takových okolností nemůžeme vyhrát. Mrzí to o to víc, že jsme Sigmu k ničemu nepustili. Stáli však při ní všichni svatí,“ mínil viditelně zklamaný Lukáš.

Útočník Sigmy Olomouc Jakub Petr (vlevo) a teplický obránce Milan Matula.foto: ČTK/Vladislav Galgonek

V táboře Hanáků naopak vládla obrovská radost a také úleva. „Jsme strašně rádi, že jsme konečně vyhráli. Bylo to s ohledem na kvalitu soupeře nesmírně těžké. Všichni hráči ale podali bojovný výkon s obrovským penzem práce. Jen jsme se trápili ve finální fázi. Štěstěna se k nám však tentokrát přiklonila,“ přiznal lodivod Hanáků Zdeněk Psotka, který zvláště pochválil gólmana Zlámala, který svůj tým stejně jako v Liberci neskutečně podržel, když bravurně zlikvidoval nejméně dvě tutovky teplických hráčů.

„Od toho tak přece jsem,“ smál se Zdeněk Zlámal s tím, že vítězství Sigma potřebovala jako sůl. „Konečně můžeme hrát s větším klidem. Před Slavií, kam jedeme příště, je to příjemné. Los nyní navíc nemáme zrovna příznivý. A jsem také rád, že gól dal zrovna Adam Varadi. V olomouckém dresu je to v lize jeho první. Však jsem mu říkal, že s mým příchodem se mu začne dařit. Vidíte, měl jsem pravdu,“ dodal Zlámal.

Reklama

Související témata: