Hlavní obsah

Chtěli nás vykopat až na tribunu, zlobil se Štajner na klokany

Karel FeltPrávo

Osm žlutých karet ukázal rozhodčí Drahomír Drábek v nedělním utkání v Edenu, pět jich viděli domácí, tři hosté z Liberce. A to byl k některým zákrokům hodně benevolentní. „Takhle se fotbal hraje. Nebyl tam žádný záludný zákrok. Hráčům zdůrazňuji, aby hráli natvrdo zepředu. Když tam nechá soupeř nohy, je to jeho problém. Ať má každý hráč na konci sezóny osm žlutých, to mi nevadí, hlavně když bodujeme. Myslím si, že to sudí mohl ještě víc pustit,“ liboval si kouč klokanů Pavel Medynský.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Liberecký Jiří Štajner (vlevo) uniká v duelu na Bohemians domácímu Janu Moravcovi.

Článek

„Pavel mi sice cestou na tiskovku ve výtahu říkal, že takhle jsme to v naší době také mydlili, ale já nevím... Některé zákroky byly na samé hranici únosnosti, možná i za ní. My jsme s tvrdostí Bohemky počítali, ale tohle bylo až moc. Breznaník má nohy okopané do červena od kolen dolů,“ naznačoval trenér Liberce Jaroslav Šilhavý  diplomaticky, že se mu tvrdost domácích zajídala.

Rabušic: To nebyla tvrdost, ale záludnost

„My jsme sem přijeli hrát fotbal, ale to nám bylo domácími znemožněno. S jejich tvrdostí a nasazením jsme počítali, ale tohle, co předvedli, už bylo trochu moc. Chtěli nás vyloženě nakopat, rozkopat a vykopat na tribunu, zlobil se liberecký Jiří Štajner. Sám tvrdě zajel do Jindřiška, což vysvětlil... „Bylo to přes balón.“

„Hráli hodně tvrdě, možná až záludně. Měli jsme na to, tady vyhrát. Ale bereme nakonec bod,“ říkal střelec Severočechů Michael Rabušic. „Balón propadl po trestném kopu Jirky Štajnera až ke mně. Nebylo těžké se zblízka trefit. Škoda, že nám tam nespadl ještě nějaký pokus. Třeba když Emil Rilke trefil tyč,“ posteskl si nejlepší střelec Slovanu.

Borek přiznal kliku

Skóre otevřel domácí Tomáš Borek hlavičkou po rohovém kopu. „Měl jsem štěstí, ani nevím, jak se ten balón dostal do sítě. Když tam spadl, už jsem měl obličej v trávě. Klika... Ale my chtěli tři body. Doma jsme sice ještě neprohráli, jenže zbytečně tu ztrácíme,“ litoval domácí záložník. „Bylo to tvrdé, po první žlutí kartě se trochu rozjeli emoce, ale nemyslím si, že bychom byli záludní. To určitě ne. My takhle tvrdě hrajeme,“ dodal.

Vítěznou trefu domácích měl na kopačce střídající Ondřej Kraják... „V síti už měla skončit ta Škodova rána. Odrazilo se to ale zpátky a já měl balón na dlouhou nohu. Neměl jsem šanci ho zvednout nebo nějak změnit směr. Navíc Bičík po tom hned skočil a zmenšil prostor. Bod je ztráta, měli jsme k výhře blíž, i když Liberec měl také šanci a trefil tyč. Nechápu ale, proč si stěžují na tvrdost. Takhle hrajeme vždycky, každý s tím počítá. Žádné záludné zákroky tam z naší strany nebyly. To z jejich možná ano,“ dodal mladý útočník klokanů.

Reklama

Související témata: