Hlavní obsah

Bohemka hrála brutálně, zlobil se liberecký Štajner

PRAHA

Chytit Jiřího Štajnera, byť už je mu pětatřicet let, je kumšt i pro hráče o patnáct let mladší. V neděli v Edenu na něj klokani chvílemi pořádali hon, ale marně... „Pár ran jsem dostal, ale oproti Michalovi Breznaníkovi to nebylo tak hrozné,“ líčil naštvaně pro Právo a Sport.cz liberecký ofenzivní záložník...

Foto: Petr Horník, Právo

Liberecký Jiří Štajner.

Článek

Čekal jste, že bude zápas takhle vyhrocený? Z naší strany to tak nebylo. To domácí měli za úkol nás pokopat, rozkopat, kopnout na tribunu... To není fotbal.

Vy jste ale u postranní čáry také jednou pěkně projel Jindřiškovi kotníky... Tam byl balón, to nebyl faul. Šlo to i s nohou, ale takových zákroků oni měli patnáct a dostali jen pět žlutých karet.

Počítali jste, že to bude v Edenu s klokany bolet? Což to jo, oni takhle hrají, ale tentokrát to bylo až moc. Kdybyste viděli nohy Breznaníka, který dostal několik tvrdých ran... Hrozné. My jsme sem přijeli hrát fotbal a bodovat naplno. Obojí nám znemožnili svojí... Hrou... Je fakt, že jsme tomu v některých chvílích trochu podlehli. Některé zákroky hráčů Bohemky, ale byly brutální, hlavně v první půli, ve druhé už si dávali trochu pozor.

Z bundesligy jste přeci na tvrdost zvyklí... To ano, ale tohle nebyla tvrdost. Spíš brutalita a ještě záludná. Na hranici zdraví. Nebrečím, vím, že takhle hrají, ale tohle už přeci není fotbal.

Nechtěli jste jim zákroky oplácet? To ne, jen jsme tomu chvilkově podlehli, ale nebyli jsme brutální ani zákeřní. Přeci si nenecháme jen tak nakopat. Hlavně jsme tu chtěli hrát náš fotbal, s chladnou hlavou. To nám znemožnili.

Vás ale mockrát nechytili. Bylo to úctou k vašemu věku a zkušenostem nebo jste pořád tak rychlý? Já nevím... Na mne hrál Borek, ten mě tolik neokopával.

Na vás domácí kotel nejprve pískal, pak sprostě nadával... To je u nás normální. Tím mě nerozhodí, ale spíš motivují.

Nakonec jste si odvezli bod. Je to málo z Edenu? Chtěli jsme vyhrát... Ale remíza je asi zasloužená, co se týká šancí. Oni měli tutovku, my také. Oba týmy trefily tyč. Při té Rilkeho jsem ani nevěřil, že se k ní míč stočí. Byli jsme lepší, měli jsme vyhrát. Já osobně ten bod neberu.

Nezatrnulo vám při tyči Škody a dorážce Krajáka, že přijdete i o ten jeden bod? Docela ano... Domácí nakopávali balóny, vyhrávali hlavy, dávali míče ze stran. V tom jsou silní. Přesně tohle jsme od nich čekali. Naštěstí to v síti neskončilo. Ale jak jsem řekl, my jsme trefili tyč a ještě větší tutovku zazdil Jirka Fleišman.

Vyrovnali jste po vašem trestném kopu. Byl to záměr, poslat míč do přehuštěného vápna, aby se od někoho odrazil nebo ho někdo tečoval? Především to bylo štěstí, že míč vlastně prolétl až ke vzdálenější tyči. My jsme si ale před zápasem něco o standardkách řekli. Zkoušíme různé věci. Nebudu nic prozrazovat. Tentokrát to vyšlo, i když záměr byl trochu jiný. To už není podstatné.

Mohli jste zase bodově přeskočit Jablonec na druhé místo. Mrzí bodová ztráta i z toho důvodu? My si neklademe cíle, jako je druhé místo za Spartou. Remízovali jsme podruhé za sebou, ale minulé utkání jsme skoro celé hráli o deseti. Na bod z Edenu se musíme dívat jako na plusový, těch už máme v tabulce šest, víc má jen Sparta. Chceme hrát nahoře, ale hlavně hezký fotbal pro diváky, což nám tady znemožnili.

Reklama

Související témata: