Hlavní obsah

Spanilá jízda Sparty pokračuje, neboť Slavia neměla v derby sebemenší nárok

zp, dosSport.cz

Spanilá jízda fotbalové Sparty ligovým podzimem se nezastavila ani v derby s odvěkým rivalem. Ani nemohla, protože Slavia neměla na Letné sebemenší nárok a nakonec musela být ráda, že epilog osmého kola pro ni skončil jen třígólovým přídělem. Domácí ji totiž přehráli ve všech směrech, připravili si minimálně tři další velké brankové šance a mohli tudíž vyhrát daleko výrazněji. I tak ale byli po derby navýsost spokojeni. S výhrou i s tím, že jejich podzimní neporazitelnost pokračuje a na špici tabulky už mají osmibodový náskok.

Foto: Petr Hloušek

Sparťan Ladislav Krejčí se raduje z gólu do sítě Slavie v pražském derby.

Článek

Čtvrthodiny Sparta vyčkávala, s čím ráčí údajně probuzená Slavia do derby vyrukovat, když se ale ničeho překvapivého nedočkala, začala hrát sama. Pochopitelně že ofenzivně, protože vyprodaná Letná ji hnala dopředu, neboť namlsána podzimním tažením svého týmu chtěla vidět, jak je odvěký rival pokořen a co největším gólovým přídělem znectěn.

Jarošíkova trefa po deseti letech

Na první trefu nemusela čekat dlouho, neboť už po necelé půlhodině Jarošík předvedl, v jak báječné formě se do Sparty vrátil. Naběhl si za slávistickou obranu, jež mu ponechala až neskutečně prostoru a času, a hlavou zužitkoval Matějovského centr. V derby se trefil po rovných deseti letech a názorně předvedl mladému Kadlecovi, jak se mají šance proměňovat.

Sparťanský útočník Václav Kadlec se diví, že po zákroku na něj nebyla v pražském derby odpískána penalta. V pozadí přihlíží slávistický gólman Kamil Čontofalský.foto: Právo/Petr Hloušek

Ten se totiž dostal v prvních dvaceti minutách hned do dvou docela slibných, neboť slávistický Hloušek hrající levého obránce si s ním nevěděl absolutně rady. V první příležitosti si chtěl ovšem Kadlec vymodlit penaltu, ve druhé pak ztroskotal na Čontofalském.

Sparťan Peter Grajcjer bojuje o míč se slávistou Cicmanem v pražském derby.foto: Právo/Petr Hloušek

Domácí ale zase až tak litovat nemuseli, neboť do přestávky druhý gól přidali. Opět po centru Matějovského, který perfektně našel Kweukeho, jehož nechal Cicman bez dohledu. Čontofalský sice stoperovo zaváhání napravil a hlavičku kamerunského kanonýra vyrazil, jenže Nitrianský jen se zájmem přihlížel, jak Krejčího vyzývá prázdná brána ke skórování.

Tři velké Kweukeho chvíle

Po půli se sice Slavia pokusila Pospěchovou střelou vrátit se do zápasu, Švengr ji ovšem bez problémů lapil a od tohoto momentu začala hrát už zase jen a jen Sparta. Na Čontofalského bránu se valil jeden útok za druhým a pouze jeho zákrokům a notné dávce štěstí mohli hosté děkovat, že skóre nenarůstalo.

Slávistický obránce Petr Hubáček sleduje zpracování míče sparťana Lea Kweukeho v pražském derby.foto: Právo/Petr Hloušek

Kweuke si totiž třikrát v rychlém sledu pohrál se svým osobním strážcem Cicmanem a nachystal šance víc než vyložené. Nejprve Grajciarovi, který ovšem ve skluzu na balón nedosáhl, poté sám sobě, jenže na slávistickém brankáři pohořel. Do třetice mu už ovšem akce, při níž se prodral jako tank do šestnáctky, vyšla dokonale, takže Grajciar střílel zase do prázdné brány.

Kweukemu nebyl v derby gól souzen, neboť ani svou další šanci neproměnil, i tak byl on, stejně jako celá Letná po derby navýsost spokojen. S jasnou výhrou i s tím, že podzimní sparťanská neporazitelnost pokračuje. Však za to domácímu týmu stadion aplaudoval po závěrečném hvizdu ve stoje!

Sparta-Slavia 3:0
Branky: 27. Jarošík, 36. Krejčí, 65. Grajciar. Rozhodčí: Matějek - Mencl, Večeřa. ŽK: Blažek, Hloušek, Pospěch, Petrák. Diváci: 18 299. Poločas 2:0.
Sparta: Švenger - Kušnír (46. Vidlička), Zápotočný, Jarošík, Pamič - Hušbauer - Kadlec (71. Sionko), Matějovský, Grajciar (85. Slepička), Krejčí - Kweuke. Trenér: Chovanec.
Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Cicman, Hubáček, Hloušek (62. Vlček) - Frejlach (46. Trubila), Petrák, Jarolím, Hurka - Blažek (85. Paprčiak), Pospěch. Trenér: Petrouš.

Reklama

Související témata: