Hlavní obsah

Sparta našla v Jarošíkovi své Štístko, které v derby ničí Slavii

Po devíti letech si zase zahrál derby, po deseti letech se v něm znovu trefil. Jiří Jarošík (33) se pro fotbalovou Spartu stal Štístkem, které ničí soka v sešívaných dresech. Letenští pondělní výhrou 3:0 udrželi i po osmi kolech stoprocentní bodový zisk, což je rekord ligy. Stoper s přezdívkou Jedle si pak připsal již čtvrtý gól v derby a ani jeden z osmi svých duelů se Slavií neprohrál. Porážku nepoznal ani od svého letního návratu na Letnou.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jiří Jarošík se raduje z vítězství nad Slavií 3:0, k němuž pomohl úvodním gólem.

Článek

Slavii jste hladce porazili, takže můžete být spokojení.

Slavia nezačala špatně, my jsme se pak ovšem rozjeli. Na některých hráčích, kteří derby ještě nezažili, byla znát nervozita, navíc nejsou zvyklí hrát před vyprodaným hledištěm. Dva góly v první půli nás uklidnily. Začali jsme kombinovat a už na hřišti vládli. Nakonec to mohl být větší rozdíl.

Vaši gólovou hlavičku brankář Čontofalský málem vyrazil...

Hrál jsem to o zem, věděl jsem, že je mokrá tráva a doufal, že na míč nedosáhne. Jsem rád, že to vyšlo.

Kvůli takovým zápasům jste se asi do české ligy vracel.

Rozhodně. Jsem rád, že jsme prodloužili sérii jako tým i já osobně, že jsem ještě neprohrál. Připravoval jsem si řeč, kterou po zápase přednesu… Musím pochválit celé mužstvo za to, jak celý zápas zvládlo. A samozřejmě i diváky. Hrálo se ve skvělé atmosféře.

Sparťan Jiří Jarošík (vpravo) se raduje se spoluhráčem Manuelem Pamičem z úvodního gólu do sítě Slavie v pražském derby.foto: Právo/Petr Hloušek

Kdo vůbec Spartu zastaví?

Mám radost, jak se nám zatím daří. Také další zápas v Příbrami chceme vyhrát. Musíme se na něj znovu připravit, ale až od úterý. Do té doby si užijeme vítězné atmosféry.

Sparta vede ligu již o osm bodů. Pohled na tabulku je pro vás velmi příjemný.

Nekoukáme okolo, soustředíme se na sebe. Máme radost z naší série, ale v sobotu nás čeká utkání v Příbrami, které je znovu hodně důležité. Nic se nemění, chceme vyhrát i tam.

Čtyři Jarošíkovy trefy v derby
Slavia – Sparta 1:3 (1. prosince 2000 na Strahově)
Sešívaní sice Kukovým gólem vedli, pak ale současný letenský kouč Hašek vyrovnal a Jarošík v 77. minutě rozhodl. Rohový kop rozehrál Koloušek a urostlý záložník byl u míče dřív než brankář Černý.
Sparta – Slavia 4:4 (16. března 2001 na Letné)
To nebylo derby, ale kanonáda! Odstartoval ji právě Jarošík, který v 8. minutě střelou z hranice šestnáctky otevřel skóre. Tím všechno teprve začalo, sešívaní díky Kukově hattricku a vyrovnání Kuchaře v samém závěru odvezli bod.
Slavia – Sparta 0:1 (13. října 2001 na Strahově)
Patřil k nejagilnějším postavám derby a v 80. minutě také po rohu rozhodl. Jeho hlavičku gólman Václavík nejdříve vyrazil, vzápětí však Jarošík brankáře prostřelil.
Sparta – Slavia 3:0 (26. září 2011 na Letné)
Znovu se postaral o gól první a tudíž vítězný. Po centru Matějovského ho dal hlavou, brankář Čontofalský si sice na míč sáhl, ale vyrazit ho nedokázal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články