Hlavní obsah

Sparta vyhrála v Příbrami, Dukla otočila zápas v Liberci

PRAHA

Fotbalisté Sparty Praha pokračují v rekordním tažení letošním ročníkem Gambrinus ligy. Po výhře v pražském derby vyhráli 3:0 i na hřišti Příbrami a mají na kontě už devět vítězství v řadě. V dalších zápasech 9. kola Dukla otočila zápas v Liberci a Bohemians 1905 vyhráli malé pražské derby na hřišti Viktorie Žižkov.

Foto: Petr Eret, ČTK

Sparťanští fotbalisté se radují z branky Václava Kadlece (vlevo) proti Příbrami.

Článek

Letenští dorazili k Litavce jako jasný favorit a cestu k vítězství jim usnadnil už v jedenácté minutě Krejčí, který v pokutovém území zahrál rukou. Nařízenou penaltu suverénně proměnil Kadlec, za dalších dvacet minut přidal další trefu Vidlička. Na konečných 3:0 upravil ve druhém poločase Grajciar a Sparta vyhrála posledních 13 ligových zápasů. Příbram sice patři k nejmilejším překvapením podzimu, Spartu však v lize od roku 2005 neporazila.

Fotbalisté Liberce a Dukly se v české lize střetli poprvé, přičemž favoritem byl domácí Slovan. Svou roli plnil až do 62. minuty, kdy na vedoucí branku Rilkeho odpověděl za hosty Gedeon. O pět minut později skončila střela Lietavy ještě nad břevnem, ovšem sedm minut před koncem si slovenský útočník Dukly spravil chuť rozhodujícím gólem zápasu.

Liberec sice podle mínění řady expertů hraje na podzim nejlíbivější fotbal v soutěži, doma ale zatím vyhrál jen jeden ze tří zápasů. To Dukla konečně zlomila prokletí na hřištích soupeřů - poprvé mimo Julisku vyhrála a po 332 minutách také konečně venku skórovala.

Malé pražské derby bylo velmi důležité především pro domácí Viktorii Žižkov, která po návratu do ligy porazila jen Duklu. V zápase s Bohemians 1905 byli domácí blízko bodu, než v 81. minutě Škoda vyskočil na centr Barteka a rozhodl o vítězství hostů.  Klokani se předtím z vítězství na Viktorce naposledy radovali v prosinci 1996.

Program 9. ligového kola
Sobota
Příbram – Sparta 0:3on-line
Branky: 11. Kadlec z penalty, 35. Vidlička, 53. Grajciar.
Liberec – Dukla Praha 1:2on-line
Branky: 12. Rilke - 62. Gedeon, 83. Lietava.
Žižkov – Bohemians 1905 0:1on-line
Branka: 81. Škoda.
Neděle
15:00 Slavia – Olomoucon-line
17:00 Teplice – Ml. Boleslavon-line
17:00 Plzeň – Ostravaon-line
17:00 Hradec – Č. Budějoviceon-line
Pondělí
18:30 Slovácko – Jablonecon-line

Reklama

Související témata: