Hlavní obsah

Slavia se Strakou v zádech porazila Olomouc, Plzeň remizovala s Baníkem

PRAHA

Jediná výhra a tři remízy, to byla chabá podzimní bilance fotbalistů Slavie v Gambrinus lize. V dnešním duelu 9. kola sice porazili Olomouc 1:0, ani to však kouče Petrouše nezachránilo. Po zápase byl jeho nástupcem jmenován zarytý sparťan František Straka! Z dalších zápasů zaujalo další zaváhání Plzně. Obhájce titulu doma jen remizoval s poslední Ostravou 1:1.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Slávista Vitalij Trubila se raduje z gólu.

Článek

Z derby na Letné odešli slávisté v pondělí ponížení jako už dlouho ne. Potřebovali se alespoň trochu rehabilitovat nejen za výprask 0:3, ale vůbec za celý matný vstup do nového ročníku. Díky gólu Trubily ze 44. minuty se jim to nakonec povedlo.

Slavia si tak připsala teprve druhé podzimní vítězství a přerušila sérii pěti zápasů bez výhry. Právě na úkor Olomouce, kterou rovněž pětkrát po sobě nedokázali v lize porazit.

Fanoušci sešívaných nelibě nesli zprávy o tom, že jejich tým by měl v dohledné době převzít trenér Straka. Zarytému sparťanovi po celý zápas nadávali a vzkazovali mu, ať táhne na Letnou... Vedení Slavie se však zařídilo po svém. Hned po zápase odvolalo Michala Petrouše a do funkce uvedlo Františka Straku!

Václav Pilař z Plzně (vlevo) a Martin Lukeš z Baníku.foto: ČTK/Petr Eret

Mistrovská Plzeň měla mít po statečném výkonu v Miláně relativně snadnou úlohu. Ve Štruncových sadech hostila ostravský Baník, tedy tým, který se ziskem jediného bodíku dřepěl na posledním místě ligové tabulky. Na jaře po vzájemném utkání Viktoria slavila titul, obhajobu však načala několika ztrátami, a tak nutně potřebovala potvrdit roli jasného favorita zápasu.

To se jí ovšem nepovedlo. Jiráček jí sice brzy zajistil vedení, potom však Svěrkoš po nedorozumění Čišovského s brankářem Čechem lacino vyrovnal. Plzeň pak do soupeře bušila, Baník ovšem zlatý bodík uhrál. Na posledním místě tabulky přesto zůstal.

Hradec Králové v posledních utkáních zase zabodoval a zlepšenou formu se pokusil potvrdit v duelu proti předposledním Českým Budějovicím. Domácí trenér Kotal právě v neděli slavil 59. narozeniny. Výhry se však nedočkal, zápas skončil 0:0. Dále tedy platí, že Jihočeši venku naposledy vyhráli 5. května 2010 (v Mladé Boleslavi 1:0).

Českobudějovický záložník Rudolf Otepka si v Hradci připsal čtyřstý start v první české lize. Podařilo se mu to jako jedenáctému fotbalistovi v historii. Rekordmanem je současný kouč Liberce Jaroslav Šilhavý, který odehrál 465 zápasů.

Fotbalisté Teplic se museli poprat s nevítaným hostem – Mladou Boleslav doma neporazili od roku 2006. Středočeši uspěli na Stínadlech znovu, tentokrát 3:1. Z posledních pěti zápasů v Teplicích tak dokázali hned čtyři vyhrát.

Program 9. ligového kola
Sobota
Příbram – Sparta 0:3on-line
Branky: 11. Kadlec z penalty, 35. Vidlička, 53. Grajciar.
Liberec – Dukla Praha 1:2on-line
Branky: 12. Rilke - 62. Gedeon, 83. Lietava.
Žižkov – Bohemians 1905 0:1on-line
Branka: 81. Škoda.
Neděle
Slavia – Olomouc 1:0on-line
Branka: 44. Trubila
Teplice – Ml. Boleslav 1:3on-line
Branka: 41. Siva - 12. Opiela, 55. Zahustel, 79. Chramosta
Plzeň – Ostrava 1:1on-line
Branka: 17. Jiráček - 35. Svěrkoš
Hradec – Č. Budějovice 0:0on-line
Pondělí
18:30 Slovácko – Jablonecon-line

Reklama

Související témata: