Hlavní obsah

Příbram - Sparta 0:3Příbramští Kweukeho uhlídali, rozstříleli je jiní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Kadlec (penalta) 0 : 1
35. Vidlička 0 : 2
53. Grajciar 0 : 3

PŘÍBRAM

Sparta nezaváhala ani v sobotu v podvečer u Litavky. S oslabenou Příbramí protáhla svoji rekordní vítěznou sérii v jednom ligovém ročníku na devět zápasů. O výsledku rozhodla už během půl hodiny první půle. Po změně stran vedení ještě pojistila.

Foto: Petr Eret, ČTK

Sparťanští fotbalisté se radují z branky Václava Kadlece (vlevo) proti Příbrami.

Článek

Příbramský trenér David Vavruška musel především vyřešit rébus, co s obranou. Ze sparťanského tria Hejda, Jurdík, Valenta nesmělo hrát, Ricka byl v trestu, a tak připravil k ligové premiéře proti Kweukemu devatenáctiletého Srba Andrejeviče. Do základní sestavy se vrátil uzdravený Pavel Pilík, který nahradil staršího bratra Tomáše. K radosti sparťanských fandů alespoň na lavičku usedl Tomáš Řepka, který měl do Příbrami začátkem září nakročeno..

Sparta začala aktivněji. Krejčí prostrčil míč Pamičovi, Hruška si ale pohlídal místo u pravé tyče, Pamič poslal odražený míč na nekrytého Kadlece, ale tomu chybělo pár centimetrů, aby míč hlavičkoval do odkryté branky. Domácí nezalezli a využívali každé možnosti k protiútokům, ty však končily u Zapotočného s Jarošíkem. V 10. minutě J. Krejčí ve vzduchu sebral míč rukou před Kweukem a Kadlec s přehledem penaltu proměnil. Po čtvrt hodině hry měla Sparta další šanci. Jarošík prodloužil Krejčího rohový kop hlavou na Kadlece, s jehož rybičkou si ale Hruška poradil.

Sparta v dalších minutách kontrolovala hru. Domácí se soustředili především na eliminaci obra Kweukeho, takže postavou menší Kadlec měl hodně volného prostoru. Po dalším přiťuknutí Jarošíka však pálil zblízka nad. Ve 33. minutě se však Kadlec opřel do míče z dobrých pětadvaceti metrů a Hruška se musel pořádně natáhnout, aby ránu vytlačil nad břevno. O minutu později dostal Kadlec další ideální přihrávku mezi stopery, Hruška jeho dělovku vyrazil jen před sebe, takže Vidlička neměl s dorážkou žádnou práci.

Kadlec byl viditelně při chuti a jeho další střelecký pokus olízl břevno Hruškovy branky. V samém závěru první půle mohli domácí snížit, když Tarczal poslal oblouček do levé strany Plešovi, ten perfektním centrem našel Koukala, který však hlavičkoval z pěti metrů nad branku.

Po změně stran se několik minut na trávníku nic nedělo. Sparťanský kotel se oblékl do červených pláštěnek a směrem ke Švengrovi házel dělobuchy a zapaloval světlice, což hasičí ocenili sprškou studené vody. Znovu je rozjásal po osmi minutách Grajciar, který si naběhl mezi stopery na centr Krejčího a hlavou usměrnil míč k levé tyči. Na třetí gól zareagoval kouč domácích dvojitým střídáním a posílením ofenzivy o Šlapáka a čerstvého litevského reprezentanta Papšyse.

Po hodině hry se dostal do první šance Kweuke, ale Hruška mu ji odvážným pádem pod nohy zmařil. Vzápětí se proháčkoval do domácí šestnáctky L. Krejčí, ale tísněn Andrejevičem těsně minul branku. Po delším čase pronikli domácí k šestnáctce Sparty, Tarczal se odhodlal ke střele, s níž vak Švenger neměl problém. Příbramští se na chvíli dostali do tlaku, ale Jarošík, vládnoucí suverénně na zemi i ve vzduchu, je k ničemu nepustil.

Když už se dostali domácí k zakončení po trestném kopu, Pleškovu technickou střelu zlikvidoval Švenger. Sparta sice v závěru nechala Příbrami víc prostoru ve středu hřiště, ale profesorsky si hlídala náskok. Jeden z protiútoků pak zakončil ránou těsně vedle výborný L. Krejčí. Na druhé straně Švenger skvěle vyrazil trestný kop. T. Pilíka.

<tbody><tr class="invert"><td>1. FK Příbram - Sparta Praha 0:3 (0:2) </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky:</strong> 11. Kadlec z pen., 35. Vidlička, 53. Grajciar. Rozhodčí: L. Kovařík - Pospíšil, T. Kovařík. ŽK: J. Krejčí - Vidlička, Kweuke. Diváci: 6621. </td></tr><tr><td><strong>Příbram:</strong> Hruška - Štochl, Andrejevič, J. Krejčí, Pleško - P. Pilík (64. T. Pilík), Videgla (54. Šlapák), Tarczal, Jiří Mareš (54. Papšys) - Koukal - Wágner. Trenér: Vavruška. </td></tr><tr><td><strong>Sparta:</strong> Švenger - Vidlička, Zápotočný, Jarošík, Pamič - Hušbauer - Kadlec (70. Sionko), Matějovský (61. Jakub Mareš), Grajciar, L. Krejčí - Kweuke. Trenér: Chovanec. </td></tr></tbody>

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice