Hlavní obsah

Žižkov - Bohemians 1905 0:1Škoda rozhodl o zasloužené výhře klokanů v malém pražském derby

MinutaMin. Tým Hráč Akce
81. Škoda 0 : 1

Zaslouženou výhrou klokanů skončilo malé pražské derby. Na hřišti žižkovského nováčka byli lepším týmem, nastřelili tyč a břevno, připravili si i řadu dalších šancí, ale mladého gólmana Viktorky Vaclíka překonat nedokázali ani v nejvyloženějších příležitostech. Nakonec je spasil deset minut před koncem hlavičkující Škoda, který vstřelil vítězný gól.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Milan Škoda se mohl radovat, neboť rozhodl malé pražské derby.

Článek

V úvodu provázela klokany pod žižkovskou televizní věží až neskutečná smůla. Hned po pár sekundách totiž lízala Škodova hlavička břevno, dvacet minut poté trefil Nešpor za přispění teče domácího Lafrance tyč. Dvě velké šance vypovídají o malém pražském derby mnohé.

Hostující klokani byli lepším mužstvem, nováčka přehrávali a zdálo se, že je jen otázkou času, kdy se prosadí. Zvláště když se na Vaclíka třicet minut valil jeden útok za druhým...

Jasně že pod takovýmto tlakem byli domácí nuceni jen bránit a spoléhat na ojedinělé výpady, které ovšem dlouho žádné nebezpečí nepředstavovaly. Až po půlhodině se zjevil na hranici vápna úplbě zapomenutý Folprecht a byť měl dostatek času i prostoru, pálil přímo na Sňozíka. A když se o deset minut později ocitl po Kadeřábkově přihrávce vršovickému gólmanovi dokonce tváří v tvář, ztroskotal na něm opět.

Klokani si ovšem s domácími v zahazování šancí nezadali, neboť to, co neproměnil v nástupu do druhé půle Nešpor, bylo přímo trestuhodné. Vaclík totiž Škodovu ránu jen vyrazil, ale Nešpor ani z metru nedokázal trefit prázdnou bránu a napálil míč do ležícího žižkovského gólmana. Však se také trenér Medynský nemohl na jeho střelecké trápení dívat a po další zazděné šanci ho raději vystřídal.

I domácí kouč Martin Pulpit se na lavičce vztekal, protože hlavičkující Böhm vedoucím gólem pohrdl a Folprecht ho vzápětí napodobil. Trest musel přijít zákonitě... V době, kdy se Viktorka konečně nadechovala k náporu a začala si vynucovat převahu, vydřeli klokani roh. Centr Šumského sice žižkovská obrana odvrátila, na následný balón Barteka si však vyskočil Škoda a hlavou malé pražské derby rozhodl.

Viktorce nepomohlo, že se na poslední minuty zapojil do útočení i brankář Vaclík, na vyrovnání už se nezmohla.

Viktoria Žižkov – Bohemians 0:1
Branku: 81. Škoda. Rozhodčí: Adámek - Lhoták, Zeman. ŽK: Böhm, Zapalač, Šťastný - Bartek, Škoda. Diváci: 4380. Poločas 0:0.
Žižkov: Vaclík - Slodowy, Lafrance, Procházka, Starý - Kadeřábek (73. Bartl), Folprecht, Šťastný, Zapalač (83. Sivrič) - Nestorovski (64. Bořil) , Böhm. Trenér: Pulpit.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Cseh, Žižka - Moravec, Borek, Budínský (73. Šumský), Bartek (89. Růžička) - Nešpor (65. Bálek), Škoda. Trenér: Medynský.

Reklama

Související témata: