Hlavní obsah

Vypadá to se mnou bledě, přiznal před reprezentačním srazem Matějovský

V utkání se Slavií sparťanského režiséra Marka matějovského limitovaly problémy s třísly, situace se nezlepšila, ani když tři dny netrénoval. Nedohrál také sobotní zápas v Příbrami. I když má skvělou formu, z pondělního srazu reprezentace se kvůli zdravotním potížím nejspíš omluví...

Foto: Petr Hloušek, Právo

Marek Matějovský (vpravo) se spoluhráčem Léonardem Kweukem.

Článek

Vítězství v Příbrami bylo stejně snadné jako proti Slavii, souhlasíte?

Já bych to tak jednoduše neviděl. Do Příbrami jsme přijeli s respektem k soupeři. Hodně nám pomohl brzký gól. My jsme se dnes snažili hrát co nejvíc po zemi a držet míč. Nakonec jsme mohli dát gólů ještě víc.

Zápas jste nedohrál. Střídal jste kvůli problémům s třísly?

Přesně tak. Tři dny jsem netrénoval a stejně se třísla nezlepšila natolik, abych zvládnul v Příbrami celý zápas. Nemohl jsem odevzdat stoprocentní výkon, takže v tu chvíli nemám na hřišti co dělat. O půli jsme se s trenérem dohodli, že odehraji ještě tak deset patnáct minut a vystřídá mě, aby se potíže nezhoršily. Mám obavu, že se to za den nezlepší natolik, abych přišel na sraz v pořádku.

Takže se omluvíte z reprezentačního srazu na kvalifikační duely se Španělskem a Litvou?

V tuhle chvíli to se mnou vypadá opravdu bledě. Ještě to probereme s naším doktorem Petrem Novákem, který je i lékařem reprezentace. Kdybych nebyl stoprocentně připravený, nebylo by férové vůči trenéru Bílkovi ani spoluhráčům, abych tam přišel a nebyl použitelný.

Dal jste si nějaký termín, do kdy se rozhodnete?

Mluvil jsem s trenérem Bílkem, že budeme postupovat podle aktuální situace. Všichni zainteresovaní o tom vědí. Uvidíme v neděli nebo v pondělí.

Nemrzelo by vás, že tak přijdete o zápas se Španělskem, když o vás trenér Bílek hovořil jako o jedné z variant za vykartovaného Plašila?

Samozřejmě by mě to mrzelo. Zahrát si proti mistrům světa a Evropy je zážitek. Kromě Iniesty přijedou v nejsilnější sestavě. Už se mi třeba nemusí poštěstit, nastoupit proti takovému týmu. Situaci ale beru reálně. Když nebudu fit, nemělo by smysl se přemáhat. Mohl bych ublížit sobě i týmu, bylo by to nezodpovědné.

Po druhé operaci jste říkal, že už byste měl mít od třísel klid. Nebojíte se, že problémy se naopak budou opakovat?

Je to trochu jiné zranění, než kvůli jakým jsem byl na operaci. Doufám, že trochu delší pauza by problém mohla vyřešit. Spoléhám na to, že když si teď odpočinu, budu na pokračování ligy v pořádku.

Píše a mluví se o vás, že hrajete v reprezentační formě, cítíte to stejně?

V minulé sezóně jsem měl zdravotní problémy. Byl jsem hodně pranýřovaný, takže se teď chválou v médiích nezaobírám, jako jsem se snažil nebrat si kritiku. Je to jako na houpačce. Jednou je člověk nahoře, podruhé dole. Vždycky se snažím odevzdat pro tým co nejlepší výkon, aby vyhrával, což se teď daří, takže si jen přeji, abych v tom mohl pokračovat.

Motivuje vás kromě titulu se Spartou i další možné zahraniční angažmá?

Na Letné mám ještě dlouhou smlouvu a po nepovedené loňské sezóně a vzhledem ke zraněním cítím určitý dluh vůči Spartě, která mě koupila a věřila mi. Její úspěchy jsou pro mne teď prioritou. Co bude dál, se uvidí, žádné vize do budoucnosti si nedělám.

Reklama

Související témata: