Hlavní obsah

Už jsem se jenom smál, přiznával Škoda, který zase trefil břevno, ale nakonec malé derby rozhodl

Vítěznou trefu si nechával až na samý závěr malého pražského derby. Nejprve trefil břevno, pak zahodil několik víc než slibných šancí, deset minut před koncem ale Milan Škoda přece jen rozhodl o vítězství klokanů na hřišti žižkovské Viktorie a importu tří bodů do Vršovic. „Podobně rozřešení jsme ale v plánu rozhodně neměli. Chtěli jsme vyhrát a vítězný gól jsme mohli a měli dát mnohem dřív,“ odmítal útočník Bohemians, že by si v dramatických zápletkách liboval.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Milan Škoda (clevo) nakonec střeleckou smůlu protrhl a rozhodl o vítězství klokanů v malém pražském derby.

Článek

Hodně dlouho se zdálo, že žižkovská brána je pro vás zakletá. Vy jste hned po pár sekundách trefil břevno, Nešpor dvacet minut po vás tyč, další příležitosti jste spálili.

Už se to se mnou táhne delší dobu. V minulém zápase s Libercem jsem trefil tyč, teď pro změnu břevno, a když se ke mně přidal i Nešpor, museli jsme se střelecké smůle už jen smát.

Po vítězné trefě se ulevilo nejen vám, ale i trenérovi Medynskému. Nejen proto, že jste klokanům zajistil tři body, ale i proto, že jste snad prolomil zmiňovanou střeleckou smůlu a teď už zase začnete dávat góly.

To nevím, i když samo sebou věřím, že tomu tak bude. V dalším zápase s Duklou se ale mezi střelce rozhodně nezapíšu, protože jsem na Žižkově chytil další žlutou a budu stát.

Podstatné pro vaše mužstvo ale bylo, že jste vstřelil rozhodující branku. Jak se vůbec zrodila?

Po dlouhém balónu do strany poslal Bartek do šestnáctky nadýchaný anglický bochánek a já ho naštěstí proměnil v branku.

Ta přišla ve chvíli, kdy se derby vyrovnalo, Viktorka přebírala aktivitu a vynucovala si převahu. Neměli jste obavy, abyste po nastřeleném břevnu a tyči a vůbec spálených šancí neodjížděli ze Žižkova s prázdnou?

Stát se mohlo všechno, protože druhá půle už nebyla v našem podání taková, jaká být měla, takže Viktorka podnikala dobré a nebezpečné protiútoky. Trenéři ale na nás apelovali, abychom se uklidnili a dávali nám za příklad Teplice, které na Žižkově vstřelily vítězný gól také až v osmdesáté minutě.

Vy jste na něj potřebovali o minutu víc, v hektickém závěru jste se ale museli o vítězství strachovat. Domácí se v jedenácti vrhli do útočení, na roh si do šestnáctky naběhl dokonce i brankář Vaclík, zatímco vy jste zůstával pomalu u půlící čáry...

Však jsem tak na spoluhráče řval, aby nakopli balón dopředu, protože jsem si všiml, že domácí brána je prázdná. Žádný balón sice nepřišel, podstatnější ovšem bylo, že jsme výhru udrželi.

Díky importu tří bodů ze Žižkova jste se v tabulce vyšplhali před nedělní dohrávkou Jablonce a Plzně na druhou příčku, což je obrovské překvapení. A docela určitě i pro vás!

Je to moc hezký pohled, který se nám pochopitelně líbí. Vůbec jsme nepočítali s tím, že bychom se pohybovali v první pětce. Měli jsme těžký začátek podzimu, který jsme ale zvládli, a i když nám poté nevyšly zápasy se Slováckem a Hradcem Králové, zase jsme zabrali. Doma s Libercem už jsme podali dobrý výkon, byť jsme jen remizovali, na Žižkově jsme zlepšení potvrdili.

Reklama

Související témata: