Hlavní obsah

Fotbalová revoluce - kovaný sparťan Straka je novým trenérem Slavie

PRAHA

V českém fotbale už je zdá se možné úplně všechno. Bývalý trenér Sparty a muž vždy naprosto oddaný letenskému klubu František Straka byl v neděli jmenován novým trenérem Slavie Praha. Stalo se tak jen pár minut po ligovém zápase sešívaných s Olomoucí. Straka převezme mužstvo Slavie v pondělí a nahradí na lavičce klubu Michala Petrouše.

Článek

"Je to profesní záležitost, dostal jsem nabídku, jestli bych nechtěl pomoci," řekl na nedělní tiskové konferenci František Straka. "Je mi jasné, že nějaké reakce ze strany fanoušků budou, ať už pozitivní nebo negativní. Udělám maximum pro to, abychom Slavii zvedli tam, kam patří," dodal.

Dosavadní trenér Slavie Michal Petrouš se o změně dozvěděl až na dnešní tiskovce. V klidu před novináři hodnotil zápas s Olomoucí a na otázku o Strakovi odpověděl, že si jen něco přečetl na internetu. Deset minut poté mu však byl představen jeho nástupce.

Na nabídku vést B-tým Slavie Petrouš odpověděl, že si to musí projít hlavou a v polovině tiskovky vstal a řekl: "Chci popřát Frantovi, ať se mu daří." Petrouš podal Strakovi ruku, rozloučil se, a odešel.

Reklama

Související témata: