Hlavní obsah

Radost z výhry kalí zlomená noha Opiely, pravil Koubek po zápase v Teplicích

TEPLICE

Fotbalisté Mladé Boleslavi znovu uspěli při vzájemných zápasech v Teplicích. Tedy stejně jako na jaře, kdy na Stínadlech vyhráli 2:1, tentokrát přidali ještě o jeden gól více. Svou první branku v lize vstřelil boleslavský záložník Zahusel a katem Teplic se stal Chramosta, který skóroval popáté v posledních šesti duelech s tímto soupeřem.

Foto: Petr Horník, Právo

Lukáš Opiela z Mladé Boleslavi v objetí s brankářem Larnaky Fortinem

Článek

„Jsme rádi, že jsme přerušili sérii čtyř zápasů bez vítězství. Uspět v Teplicích předpokládalo, abychom utkání zvládli po taktické stránce, což se nám podařilo. Eliminovali jsme rychlou přechodovou fázi soupeře, která patří k jeho zbraním. Sami jsme podnikali dobré protiútoky,“ líčil mladoboleslavský trenér Miroslav Koubek.

Podle něj mohli hosté přidat třetí a pojišťující branku dříve, než v závěru. „Výsledek je perfektní, ale kalí jej těžké zranění střelce prvního gólu a tvůrce hry Lukáše Opiely, který má po jednom ze soubojů s teplickým Matulou zlomenou holenní kost. Chci věřit, že šlo o nezaviněnou srážku. Nic to nemění na tom, že pro Opielu podzim skončil a bude chybět minimálně půl roku,“ konstatoval Koubek.

Rada šel na tribunu za diváky

Když skončil první poločas, trenér Teplic Petr Rada nezamířil přímo do kabiny za svými svěřenci, ale vystoupal na hlavní tribunu, kde si vyhledal skupinku diváků. A důrazně jim něco vysvětloval. „Fotbal intenzivně prožívám, ale prášky neberu a jsem v klidu. Těm lidem jsem chtěl říci, že se mi nelíbí jejich hanlivé výroky na adresu mých svěřenců po neproměněných šancích,“ tvrdil teplický kouč po zápase.

„Vadí mi, když lidé začnou hráče kritizovat už po deseti minutách, kdy se zápas teprve rozbíhá,“ podotkl Rada.

Vlastní utkání se mu hodnotilo těžce. „Věřil jsem, že bychom mohli uspět. Nakonec jsme dostali tři góly prakticky ze tří šancí soupeře. A sami jsme nevyužili šance. Ty stoprocentní měli Kerič, Mahmutovič i Vachoušek,“ vyjmenoval trenér hráče, kteří mohli pozměnit skóre a vývoj zápasu ve prospěch Teplic. To se nestalo a naopak v závěru přišel další trest. „Chramosta se dobře odpoutal, zůstal na desítce a poslal míč od tyče do branky,“ pravil Rada.

Reklama

Související témata: