Hlavní obsah

Zahustel se v lize poprvé trefil. A hned rozhodl o vítězství

Dal svůj premiérový gól v lize a ještě k tomu byl vítězný. Takovým pozitivním způsobem se prezentoval fotbalový záložník Ondřej Zahustel v dresu Mladé Boleslavi při zápase v Teplicích, kde Středočeši vyhráli 3:1.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Mladoboleslavský Ondřej Zahustel (vpravo) ve vzdušném souboji s Admirem Ljevakovičem z Teplic.

Článek

„Radek Šírl mě hledal přihrávkou, míč pak prodloužil teplický stoper Petr Lukáš na mou hlavu a mě stačilo jen trefit branku,“ popsal stručně dvacetiletý talent svůj dosud „životní“ gól. „Moc si vážím toho, že dostávám šanci. Konkurence v našem kádru je obrovská. Ale trenér mi dal důvěru už asi potřetí v základní sestavě a chci se mu za to odvděčit. V Teplicích jsem měl za úkol hrát z pravé strany. A jsem si vědom toho, že jsem mohl dát i ještě svůj druhý gól, ale dobrou příležitost jsem neproměnil,“ líčil Zahustel.

K fotbalu se vrátil po těžkém zranění. „Měl jsem přetržený křížový vaz a rozehrával jsem se za béčko. Teď se už cítím v pořádku. Jsem i mezi náhradníky v reprezentační jedenadvacítce, v níž je rovněž velká tlačenice na místa. Třeba z Jablonce tam jsou čtyři kluci, takže dostat se přímo do nominace je nesmírně těžké,“ říká boleslavský odchovanec.

A jak vidí týmové plány v lize? „Za suverénní Spartou je tabulka hodně vyrovnaná. Liberec ztratil, naopak získala Bohemka a je dobře, že se dostáváme i do bodového kontaktu s druhým nebo třetím místem. Cílem jsou znovu evropské poháry,“ naznačil ambice Zahustel.

Za výkon v Teplicích ho pochválil i kapitán Marek Kulič. „Výsledek hovoří za vše. Mladí kluci Chramosta a Zahustel dali góly. Ondra Zahustel maká, potřebuje se v lize otrkat a věříme, že to bude špičkový fotbalista. Osobně jsem rád, že jsem zpátky v sestavě po trestu za vyloučení s Libercem. Jedinou kaňkou z Teplic je zlomená noha našeho záložníka Lukáše Opiely,“ povídal fotbalista, který v tomto měsíci oslaví 36. narozeniny. „Roky se nedají zastavit, ale zatím je všechno v pohodě. V lize jsou i starší hráči než já, takže z toho nedělám vědu,“ dodal Kulič.

Reklama

Související témata: